Недеља на Лиму у знаку две манифестације

Недеља на Лиму у знаку две манифестације

Недеља 7. август резервисана је за две манифестације на реци Лим. Најпре ће се на плажи Петровац 24. пут одржати скокови у воду Меморијал Пајо Потежица,  док ће на левој обали Лима у Пријепољу, код Новог моста,  другу годину за редом бити одржана манифестација Лимски дарови.

Скокови у воду на Петровцу одржавају се од 1998. године, а д 2007. имају меморијални карактер у знак сећања на Паја Потежицу, који је допринео развоју ове манифестације и плаже Петровац. Иако је из године у годину све теже привући професионалне скакаче, за ову спортско рекреативну манифестацију, коју од 2003. године организује Туристичка организације Пријепоље,  и ове године влада солидно интересовање.

Ове године већ се пријвило 15 – 16 такмичара којиће својим изузетним умећем са скакаоница у реку Лим представити оно што најбоље умеју и тако освојити неку од награда које је Туристичка организација Пријепоље као организатор припремила. Ове године наградни фонд је нешто увећан па тако прва награда износи 35 хиљада, друга 30, док је за треће место предвиђено 25 хиљада динара – каже вршитељка дужности Туристичке организације Пријепоље Драгана Вараклић.

Манифестације почиње у 11 сати пријављивањем такмичара. Након тога следи извлачење стартних бројева, док ће у 13 сати званично почети такмичење са 16 метара високе скакаонице. Скакаће се у две  серије, слободним стилом, а одлуку о томе ко је извео најбољи скок донеће стручни жири. Простор око плаже, на којој се очекује велики број посетилаца, је сређен.

ЈКП „Лим“, увек када су у питању наше манифестације, изађе нам у сусрет са сређивањм плаже. Тако је било и овај пут тако да што се тога тиче мислим да ће бити све у реду – каже Драгана Вараклић.

Одмах након завршетка програма на Петровцу, очекује нас још једна манифестација на Лиму. У питању су Лимски дарови, на којој ће се традиционално кувати најбоља рибља чорба, бирати најбољи пријепољски зет и снајка, а све посетиоце очекује и богат музичко забавни програм.

Ове године Туристичка организација Пријепоље са задовољством подржава Лимске дарове и надам се да ће сви који у недељу буду учествовали или посетили ове две манифестације провести један незабораван дан на Лиму – истакла је директорка Вараклић.                                                                         

Долазак и пријава екипа планиран је од 14 до 15 сати. Након тога следи такмичење у прављењу рибље чорбе. Од 17 до 19 сати учеснике и посетиоце ће забављати Лана Словић уз акустичну гитару. Проглашење победника је у 20 сати, након чега ће уследити ватромет, а цео догађај ће у 21 сат употпунити група „Sax ‘n’ Groove“, јединствен музичко сценски састав који чине ДЈ и тројица саксофониста.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци