Нерешени имовинско – правни односи успоравају санацију деонице пута Жунића Поток – Слано Блато у Сељашници

Нерешени имовинско – правни односи успоравају санацију деонице пута Жунића Поток – Слано Блато у Сељашници

Модерна саобраћајница, са уређеним и асфалтираним пешачким стазама, новом лед расветом са размаком од 40 метара између стубова…Тако изгледа првих неколико стотина метара деонице пута од Жунића Потока ка центру Сељашнице, која чека само још завршно асфалтирање. Радовима је обухваћена траса дуга око 3 и по километра, која је подељена у четири деонице.

Радови теку са малим проблемима, због нерешених имовинско – правних односа, као и због проблема са измештањем електро стубова – каже шеф градилишта Џевад Хурић.

Нерешени имовинско – правни односи разлог су што су радници пријепољских „Путева“, који су ангажовани као подизвођачи, обуставили радове у првој деоници.

Недостаје нам око 60 метара да спојимо прву деоницу. До сада смо урадили потпорне зидове у дужини од око 3.5 километара, а утрошили смо око 3.5 кубика бетона – каже Хурић уз образложење да раде све што могу, с обзиром на ситуацију, као и да ће наставак радова зависити од општине Пријепоље и решавања проблема са имовином.

Реконструкција ове деонице спада у другу фазу радова на локалном путу Коловрат – Сељашница. Уговор који је Министарство привреде потписало са групом понуђача за санацију деонице Жунића Поток – Слано Блато вредан је 123.178.000 динара. У првој фази, која још није завршена, реконструише се деоница од Коловрата до Жунића Потока. За деоницу дугу око километар и по, средства у износу од 27 милиона динара, 2017. године додељена су нововарошкој фирми „Сложна браћа“, али су додатни радови коштали још толико, а нису завршени. Представници опозиције сматрају да је инвестиција у пут Коловрат Сељашница превише коштала грађане и грађанке Пријепоља, као и да је главни проблем што је овако обиман посао, започет без грађевинске дозволе.

Подели на мрежама

Повезани чланци