Нермина Турковић из Велике Жупе власница најлепше баште у 14. акцији ТВ Форум

Нермина Турковић из Велике Жупе власница најлепше баште у 14. акцији ТВ Форум

У 14. по реду акцији Телевизије Форум, у којој бирамо најбоље уређене баште и балконе у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши, по гласовима публике на фејсбуку за најлепшу је проглашена башта Нермине Турковић из Велике Жупе. По оцени организатора, најбоља је  башта Снежане Васојевић из насеља Терићевина. И ове године, због поштовања епидемиолошких мера изостала је традиционална свечаност.

У овогодишњој акцији за избор најлепше баште такмичило се девет власника и власница из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши.Након гласања, које је организовано путем друштвене мреже Фејсбук, највише гласова освојила је управо башта Нермине Турковић, чије фотографије је лајковало нешто више од хиљаду особа. Нермина и њен супруг потајно су се надали да би њихова башта могла понети титулу најлепше. Цветну оазу у Великој Жупи, у којој уживају чланови породице Турковић, Нермина уређује са пуно љубави. Управо љубав и доста рада је њена тајна лепо уређеног дворишта.

Када смо се преселили у кућу и купили ово двориште одмах смо почели да га уређујемо. Има томе неких 15 година. За своју башту користим своју машту. Сваком цвету поклањам посебну пажњу и то се исплатило да остварим ову победу. Желим да се захвалим својим пријатељима, родбини који су ме подржали и гласали за моју башту – каже власница најлепше баште Нермина Турковић.

Када год је у прилици подршку јој пружа супруг.

Помажем мало када су тежи радови, када треба да се нешто окопа, мада већином она све ради. Мени само сугерише када треба да се уради нешто баш тешко. Е, тада ја наступам – рекао нам је Нерминин супруг Алмедин Аки Турковић који је у почетку био скептичан када се Нермиина пријавила за овај фото конкурс.

Ове године уручена је још једна награда која је по оцени организатора отишла у руке Снежане Васојевић из Терићевине. За свој труд да улепша своју башту је и награђена.

Ја сам се доселила овде пре 12 година и кренула сам да садим цвеће, а пре мене мој син, који је дошао пре 14 година, је све то започео. Ја сам само наставила. У том послу ми највише помаже моја унука. Препоручила бих свим мојим суграђнима да гаје цвеће, да гледају како расте, цвета и да уживају у томе. Није битно да ли је то мали или велики простор, битно је уредити га за своју душу – поручује Снежана Васојевић.

Власница најлепше баште по избору корисника Фејсбука Нермина Турковић награђена је уметничком сликом академског сликара Мирка Малешића коју је уручила Драгана Вараклић в. д. директорке Туристичке организације Пријепоље, која од почетка подржава ову акцију.

Када би сви, макар делом као што то чини Нермина, учествовали у уређењу башти, сигурна сам да би цео град био много лепши и да би на све туристе који долазе у Пријепоље оставили много лепши утисак – каже в. д. ТО Пријепоље Драгана Вараклић.

Ваучер за куповину цвећа у расаднику „Табашевић“, Нермини и Снежани је уручила Драгана Табашевић, прва предузетница која је почела да се баву узгојем цвећа у Паријепољу и која од самог почетка подржава учеснике и учеснице у овој акцији.

Драго ми је што се данас налазим код Нермине која дуго година код нас купује цвеће и са љубављу га бира. Зто ми је драго што сам данас дошла и видела да она баш ужива, одржава цвеће и да има прелепо двориште и башту – истакла је власница расадника „Табашевић“ Драгана Табашевић.

Поклон пакете компаније „Ес Комерц“ и цветне аранжмане цвећаре „Драгана Дивац“ уручула је директорка Телевизије Форум Милева Малешић која се и овај пут захвалила  спонзорима који из године у годину подржавају акцију.

Ову акцију већ дужи низ година подржавају и Туристичке организације из Прибоја и Нове Вароши. Ту су и комунална предузећа која раде на томе да нам градови буду чистији и уреднији и да туристи који пролазе кроз Пријепоље, Прибој и Нову Варош, понесу најбоље утиске о овим градовима – истакла је директорка ТВ Форум Милева Малешић која се захвалила свима на досадашњој подршци и пожелела дуго трајање овој акцији.

Наредне године нас очекује мали  јубилеј – 15 година акције у којој бирамо најлепшу башту. Жеља организатора је да се, ако то епидемиолошка ситуација буде дозволила, након неколико година поново врати организовање завршне манифестације.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци