Неуморна и након 37 година радног стажа – Муневера Козица, медицинска сестра медицине рада

Неуморна и након 37 година радног стажа – Муневера Козица, медицинска сестра медицине рада

За некога ко цео радни век проведе радећи посао који воли, време брзо прође. Тако каже медицинска сестра на медицини рада пријепољског Дома здравља, Муневера Козица, која и након 37 година радног стажа свој посао обавља са истим ентузијазмом и љубави као на самом почетку.
Муневера Козица рођена је у Сарајеву где је крајем седамдесетих година завршила средњу медицинску школу. Након годину дана рада у свом родном граду, доласком у Пријепоље промениће свој радни колектив и никада неће пожалити због тога. Са осмехом који не штеди, дочекује пацијенте на картотеци и и интервенцијама.
„Када се бавите оним што волите, онда вам живот лепо пролази и срећни сте. Ја сам имала ту срећу да радим 37 година на месту где ми време лепо пролази“, прича Муневера о атмосфери на послу и настравља: „Срећна сам кад дође пацијент да прими терапију коју му лекар препише он изађе срећан, а ја га испратим са осмехом“.
Муневера има највише стажа у Служби медицине рада и ускоро би требало да оде у пензију. Колектив има само речи хвале за њен дугогодишњи рад. „Ја бих јој после десет година рада са њом рекла једно велико хвала зато што се несебично давала свима нама и што нас је учила свему ономе што нисмо знали и нисмо умели“, каже медицинска сестра Ениса Рондић. Начленик медицине рада др Елемедин Чичић задовољан је што је рад једне медисцинке сестре препознат као квалитетан у времену када се углавном истичу негативни примери из те професије.
Помислили бисмо да радни век дуг скоро четири деценије умори, исцрпи и досади ономе ко га проживи, али нас је својим примером Муневера разуверила. Очигледно да љубав према послу надвладава све успутне невоље, што нам је у неколико наврата Муневера нагласила.

Мирела В.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци