Невреме оштетило усеве и путеве од Камене Горе до Бродарева

Невреме оштетило усеве и путеве од Камене Горе до Бродарева

Снажан талас кише, ветра и града величине лешника премештао се јуче око 17 сати од Камене Горе преко Матаруга, Хрта до Бродаревског краја остављајући иза себе поломљене и поваљане малињаке, повртарске усеве и путеве обелеле од града.

Председник Савета МЗ Камена Гора Живко Кијановић каже да је невреме уништило малињаке и нанело велику штету повртарским културама, али да су највише страдали путеви, што за овај крај са туристичким потенцијалима може имати значајне последице.

У Хртима и Мијанама град  је уништио око 80 одсто рода малине, а јак ветар чупао дрвеће тврди, председник Савета МЗ Мијане Санел Диздаревић.

Без штете није прошло ни у Матаругама и Брајковцу где не памте овакво невреме. Према речима председника Савета МЗ Матаруге Хилмије Мемовића киша је разорила макадамске путеве, а град поломио малињаке и уништио већи део рода кукуруза, паприке и парадајза.

Око 70 одсто рода малине за шест–седам минута, град је успео да „побере“ таман кад је пристигла за брање, прича председник Савета МЗ Орашац Сеад Бјелак и додаје да су такође страдали и други пољопривредни усеви и путеви.

Док сумирају насталу штету, из ових месних заједница ишчекују даље кораке Oпштинске управе Пријепољe. Чланица Општинског већа задужена за месне заједнице Мирјана Бојовић објашњава да ће сутра бити одржана ванредна седница Штаба за ванредне ситуације на којој ће бити формиранe комисијe која ће обићи месне заједнице погођене невременом, проценити насталу штету и предложити мере санације.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *