Николина Пејатовић представља Србију на Европском првенству у Израелу (ВИДЕО)

Николина Пејатовић представља Србију на Европском првенству у Израелу (ВИДЕО)

Пријепољка Николина Пејатовић представљаће Србију на Европском првенству у атлетици на отвореном за млађе јуниоре и јуниорке које се од 4. до 7. јула одржава у Израелу.

Након освајања сребра на Првенству Балкана, одржаном почетком јуна, што сматра досадашњим највећим успехом, Николина Пејатовић са атлетском репрезентацијом Србије старости до 18 година путује у Јерусалим на своје највеће такмичење до сада. Свесна је јаке конкуренције али каже да ће дати све од себе а нада се обарању личног рекорда од 178 центиметара.

Николина атлетику тренира већ 8 година а за скок у вис се определила на основу резултата и савета тренера. Завршила је други разред Пријепољске гимназије и каже да је напорно ускладити школске обавезе и тренинге али ће се трудити да бављење атлетиком настави и током студија.

Да иде у добром правцу потврђује тренер у Атлетском клубу „Полет“ Саво Пушица, који каже да су њен таленат препознали и најбољи атлетски тренери из Србије на прошлогодишњем кампу.

Врхунски резултати захтевају и врхунске услове за припрему, што тренутно недостаје у Пријепољу, каже Пушица. „Полет“ је постао познат по бацачима кугле, пре свега након успеха Армина Синанчевића, а све више успеха постижу скакачи у вис – уз Николину ту су и Емир Ровчанин и Санин и Маид Прељевић. Међутим, највећи проблем тренутно је дотрајало, импровизовано доскочиште, које се користи још од МОСИ 2013. године.

Николини желимо срећу на Европском првенству а овај текст нека буде апел локалној самоуправи или донаторима да обезбеде пријепољским атлетичарима најбоље могуће услове за напредовање. Цена новог доскочишта је од 6 до 10 хиљада евра.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци