Николина Пејатовић представља Србију на Летњим олимпијским играма младих

Николина Пејатовић представља Србију на Летњим олимпијским играма младих

Чланица Атлетског клуба “Полет“ из Пријепоља Николина Пејатовић представљаће репрезентацију Србије у скоку у вис на 16. Летњим олимпијским играма младих које се од 24. до 30. јула одржавају у Банској Бистрици у Словачкој. Позив заменика селектора Емира Бекрића добио је тренер „Полета“ Саво Пушица. 

Само двадесетак дана након што је са атлетском реперезентацијом Србије наступила на Европском првенству за млађе јуниоре и јуниорке у Израелу, свом највећем такмичењу до тада, Николину Пејатовић од 24. до 30. јула очекује још један тежак задатак –  учешће на Европском олимпијском фестивалу младих, који се ове године одржава у Банској Бистрици. На такмичењу, на коме се очекује учешће око 3.600 учесника и учесница из 48 земаља, Николина ће бранити боје Србије у атлетици са још 13 атлетичара и атлетичарки, у дисциплини скок у вис.

Норму за ово такмичење Николина је испунила још прошле године када је прескочила лествицу на висини од 178 центиметара, што је уједно и њен лични рекорд. Николина је и актуелна вицешампионка Балкана и освајачица бројних медаља са државних првенстава у скоро свим категоријама. Пут Словачке ће и Николинин тренер Саво Пушица који ће бити један од тренера атлетске репрезентације Србије на овом такмичењу.

Летње олимпијске игре младих, које се одржавају сваке четири године, представљају елитни спортски догађај за младе из целог света. Поред спортских такмичења Игре промовишу и јединствени културни и образовни програм који укључује пет главних тема: оптимизам, друштвена одговорност, развој вештина, изражавање и благостање и здрави стилови живота. Програмом Летњих олимпијских игара предвиђена су такмичења у 11 спортова и то у ритмичкој гимнастици, атлетици, кошарци, бадминтону, бициклизму, рукомету, џудоу, пливању, тенису, триатлону и одбојци.

Наш тим ће се такмичити у 8 спортова, а наступ Николине Пејатовић се очекује у понедељак 25. јула, када су на програму квалификације у скоку у вис, док је финале заказано за среду 27. јул. Николини желимо пуно среће на такмичењу у Словачкој.

Подели на мрежама

Повезани чланци