Нормализован саобраћај на мосту у Хашимбеговића Пољу – а где нас све очекују обуставе у наредним данима?

Нормализован саобраћај на мосту у Хашимбеговића Пољу – а где нас све очекују обуставе у наредним данима?

Део радова на мосту у Хашимбеговића Пољу је завршен што је омогућило нормализацију саобраћаја. Након пет месеци од почетка радова, током којих се саобраћај одвијао једном траком, семафор је уклоњен, али још нису завршени сви планирани радови.

Рехабилитација моста, која је почела 5. јула ове године, рађена је страну по страну па је била затворена по једна коловозна трака, због чега је саобраћај био регулисан семафором и одвијао се наизменичним пропуштањем возила. Према речима Суаде Шантић, из пријепољских „Путева“ у среду би требало да буде постављена одбојна ограда између ивичњака и постојеће ограде, због чега ће још неколико дана саобраћај бити регулисан семафорима, у периоду од 7 до 16 часова, након чега следи нормализација саобраћаја. Од предвиђених радова, фирма „Бетон“ која је ангажована као подизвођач још није уградила асфалтне дилaтације чиме би требало да се спречи пуцање асфалта, а што ће бити урађено у складу са временским приликама. Због увећаног обима посла, од првобитно планираног, продужен је рок за завршетак радова и увећана почетна вредност од 29 милиона на 34 милиона динара. Рехабилитацију моста, која је подразумевала и скидање постојећег слоја асфалта и постављање нове хидроилозације и замену тротоара наложило је Јавно предузеће „Путеви Србије“ које и финансира радове. Ово је прва значајнија интервенција на мосту након обнове 1999. године, када је мост срушен током НАТО бомбардовања.

Из „Путева Ужице“ обуставе саобраћаја најављују и на државном путу Пријепоље – Бијело Поље у месту Жути Кук, због монтаже носача на Галерији 1. Радови се изводе на месту где су се током ове године у два наврата дешавали одрони. Саобраћај ће бити обуствљен у периоду од 12. до 14. децембра, у терминима од 10 до 12 часова и од 14 до 16 часова.

Подели на мрежама

Повезани чланци