Почела рехабилитација моста у Хашимбеговића пољу

Почела рехабилитација моста у Хашимбеговића пољу

Налогом за хитно интервенисање Јавног предузећа „Путеви Србије“ почела је рехабилитација моста на Лиму у Хашимбеговића пољу. Радове вредне око 26 милиона динара изводе „Путеви Ужице“ и трајаће три месеца током којих неће бити прекида у саобраћају.

Први слојеви асфалата на коловозу моста у Хашимбеговића пољу скинути су јутрос, а налогом је предвиђена потпуна замена асфалта и постављање нове хидроизолације. Планирана је и замена тротоара, односно пешачких стаза и постављање још једне еласто-одбојне ограде између ивичњака и постојеће ограде која је замењена и поцинкована пре две године – сазнајемо од шефице градилишта у пријепољским путевима Суаде Шантић. Она истиче и да ће бити уграђено шест нових асфалтних дилатација на почетку моста чиме ће се спречити пуцање асфлата.

У наредних 90 дана колико је предвиђено трајање радова, саобраћај ће бити регулисан семафорима и одвијаће се наизменично, па из ове фирме апелују да иако је туристичка сезона имају стрпљења.  

Иначе овај мост који је представљао главну саобраћајницу између Србије и Црне Горе срушен је пре 23 године. У првом налету 3. маја, мост на уласку у Пријепоље је тешко оштећен са два пројектила, док је у другом гранатирању, осам дана касније срушен. Након престанка НАТО агресије, мост је великом брзином обновљен. Радници ужичке фирме „Путеви“ обновили су мост за само два и по месеца, тако да је саобраћај укупно био у прекиду 198 дана.

Подели на мрежама

Повезани чланци