Нова донација Удружења Пријепољаца завичају – 15.000 евра за болницу

Нова донација Удружења Пријепољаца завичају – 15.000 евра за болницу

Удружење Пријепољаца у Београду донирало је Општој болници у Пријепољу 11 клима уређаја а ускоро стиже и монитор за лапароскопске операције, који је део донације вредне око 15 хиљада евра.

Најновија донација Удружења Пријепољаца из Београда је резултат вечери Пријепољаца одржане у Београду, која је осим забавног имала и хуманитарни карактер. Прикупљено је око 15.000 евра за пријепољску болницу, а продајом дресова 14.600 евра за помоћ фудбалском кубу „Полимље“, рекао је председник Удружења Иван Дивац.

Захваљујући се Удружењу на овој и претходним донацијама, директор Опште болнице у Пријепољу др Зоран Дробњак рекао је да ће, осим климатизације болесничких и лекарских соба, климе омогућити адекватне услове за рад лабораторијског сервера и новог фрижидера за крв, донацију Министарства здравља вредну око 474.000 динара, којим је замењен стари, дотрајали фрижидер.

Дивац је ново донаторско вече најавио за пролеће наредне године и рекао да ће Удружење Пријепољаца наставити да транспарентно ради, како би се знало где су утрошена сва прикупљена средства. Рекао је и да је монитор из ове донације, чија се набавка очекује током августа, дар анонимног донатора.

У Општој болници тренутно су у току радови на уградњи постројења и развођењу инсталације за централни кисеоник што ће знатно олакшати рад запослених и побољшати услове за лечење пацијената. Средства у износу од око 160.000 евра обезбедило је Министарство здравља а др Дробњак каже да се завршетак радова очекује у првој половини августа.

Подели на мрежама

Повезани чланци