Нова кривична пријава у Пријепољу због изазивања верске и националне мржње, али и телесне повреде

Нова кривична пријава у Пријепољу због изазивања верске и националне мржње, али и телесне повреде

Припадници полиције у Пријепољу поднеће кривичну пријаву против седамнаестогодишњака због кривичних дела изазивање верске и националне мржње и нетрпељивости и тешка телесна повреда. Он се сумњичи да је нанео тешку телесну повреду годину дана млађем малолетнику у Техничкој школи у Пријепољу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу поднеће кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Ужицу, против седамнаестогодишњака због постојања основа сумње да је извршио кривична дела изазивање верске и националне мржње и нетрпељивости и тешка телесна повреда, саопштила је Полицијска управа у Пријепољу.

Он се сумњичи да је јуче у ходнику средње школе у Пријепољу нанео тешку телесну повреду у виду прелома носне кости шеснаестогодишњаку, након што му је показао снимак на којем овај шеснаестогодишњак, са још три особе, пева песме у којима се исказују национална мржња и нетрпељивост, а који је објављен на друштвеним мрежама.

Подсетимо, против истог шеснаестогодишњака и још тројице малолетника због снимка је већ поднета кривична пријава Вишем јавном тужилаштву у Ужицу због постојања основа сумње да су извршили кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, наводи се у саопштењу МУП-а.

Телевизија Форум и портал Форуминфо су добили потврду да се све десило у понедељак у Техничкој школи у Пријепољу, а портал Н1инфо је пренео саопштење адвокатске канцеларије која заступа оца оштећеног у којем се наводи да је малолетник претрпео тешку телесну повреду приликом напада од стране другог малолетника бошњачке националности, који га је, пре тога, вређао и пуштао спорни снимак.

Због сличне ствари и истих стихова, осим против малолетника из Пријепоља, полиција је почетком године ухапсила четири лица у Прибоју и против њих поднела кривичне пријаве због постојања основа сумње да су извршили кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

Подели на мрежама

Повезани чланци