Нова збирка поезије Гордане Боранијашевић “По-свете” – Свакидашње, а јединствено и зачудно

Нова збирка поезије Гордане Боранијашевић “По-свете” – Свакидашње, а јединствено и зачудно

Девета књига поезије Гордане Боранијашевић, песникиње из Нове Вароши, под називом „По-свете“, штампана је у издању Српске књижевне задруге у библиотеци „Атлас“. Све је у њеним песмама непролазно и свевремено… само је живот пролазан, написао је у поговору књиге песник Братислав Р. Милановић.

Прву збирку поезије „Ко жар у Влашићу“ Гордана Боранијашевић је објавила  2002. године. Последња, девета књига поезије, штампана је у Српској књижевној задрузи. Књига садржи читаву галерију портрета које песникиња дочарава као крокије колорисане емоцијама.

Поједини критичари повезују Гордану Боранијашевић са Кодером, са Лазом Костићем, Винавером и Момчилом Настасијевићем, имајући у виду њену страст за истраживањем изражајних могућности језика. Међутим, она је само своја. Изабрала је густо засејано језичко поље на коме се или гине или опстаје, али се без белега о бивствовању на њему не остаје, записао је песник Братислав Р. Милановић.

Гордана Боранијашевић је рођена у Новој Вароши али својим јединим завичајем сматра село Дражевиће. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду. Више од четврт века у родном граду осмишљава и реализује књижевне вечери и програме посвећене значајним датумима културе.  Дугогодишња је уредница поезије у часопису „Савиндан“ Милешевског културног клуба „Свети Сава“ из Пријепоља.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци