Нови број телефона за пријаву штете у поплавама: 064/1364-066

Нови број телефона за пријаву штете у поплавама: 064/1364-066

Промењен је број телефона за пријаву штете у поплавама, а грађани и грађанке ће убудуће Комисију за попис и процену штете моћи да контактирају на 064/1364-066. У пријепољски Црвени крст стигло је 10 сушилица за просторије које ће се давати на реверс прво онима којима су најпотребније.

Водостај Лима је и даље у спором опадању а у Пријепољу је тек почело сумирање штета које су настале. Центар за социјални рад Пријепоље и Општинска управа су у понедељак формирали Комисију за попис и процену штете настале у поплавама, а од данас је, свима који желе да пријаве претрпљену штету, доступан нови број телефона: 064/1364-066. Чланови Комисије ће након пријава излазити на терен а пријаве се на овај број телефона могу слати и преко преко Вибера.

Од Црвеног крста Србије у пријепољски Црвени крст данас је стигло 10 сушилица за просторије и 60 хигијенских сетова за чишћење након поплава. Сви којима је овај вид помоћи потребан могу се пријавити Црвеном крсту а сушилице ће се давати на реверс и намењене су искључиво за сушење стамбених просторија. Приоритет ће имати породице са децом, стари и болесни а коришћење ових уређаја надзираће запослени у Црвеном крсту. Ови уређаји су велики потрошачи електричне енергије и то је потребно имати у виду.

Ниво Лима се јутрос спустио испод 200 центиметара, што је граница редовне одбране од поплава. Максималан водостај је достигнут у четвртак у 18:30 када је водостај износио 380 центиметара, за 4 више од нивоа из 2010. године.

Подели на мрежама

Повезани чланци