Нови котао на биомасу у ОШ „Милосав Стиковић“ у Ратајској

Нови котао на биомасу у ОШ „Милосав Стиковић“ у Ратајској

Издвојено одељење ОШ „Милосав Стиковић“ у Ратајској добило је нови котао на биомасу. Инвестиција вредна 6.500.000 милиона динара реализована средствима Министарства заштите животне средине и Општине Пријепоље омогућиће стабилније и јефтиније грејање ове школе.

Обилазећи основну школу у Ратајској, представници општине Пријепоље истакли су да замена досадашњег котла који је био на лож уље, котлом на биомасу има вишеструке бенефите.

Ово је значајна инвестиција из два разлога. Један је што овим утичемо на заштиту животне средине, други разлог је јефтиније и боље решење, а то је грајање на пелет. Ово је такође купљено делом из општинског буџета, а највећим делом средствима Министарства заштите животне средине. Истим пројектом су обухваћени објекти ове школе и објекат вртића „Маслачак  на Коловрату“ који су добили нове котлове што и те како значи – истиче председник Општине Пријепоље Драго Попадић.  

У оквиру пројекта замењени су и радијатори у учионицама, а у плану је и замена столарије како би се постигао пун ефекат смањења потрошње енергије. Најављено је и да би двориште школе у наредном периоду требало да буде опремљеније и са више садржаја за ђаке ове школе.

Подели на мрежама

Повезани чланци