Нови мобилијар на дечијим игралиштима у Парку народних хероја

Нови мобилијар на дечијим игралиштима у Парку народних хероја

Настављени су радови на уређењу Парка народних хероја.  Највреднија инвестиција у општини Пријепоље у овој години у износу од око пола милиона евра требало би да буде завршена до краја године, након чега би највећи парк у граду требало да буде модеран и функционалан простор са садржајима доступним и прилагођеним за све грађане и грађанке.

Иако још увек раскопан и разграђен, Парк народних хероја полако добија обрисе новог и функционалнијег простора. Након асфалтирања спортских терена и осталих радова предвиђених првом фазом, тренутно се у парку поставља мобилијар на дечијим игралиштима.

Све ове справе помоћи ће да се деца правилно развијају. Имамо пењалице, љуљашке, клацкалице , тобогане, и све оно што деца воле. Такође имамо љуљашке за децу са инвалидитетом. Наредних дана стиже и остала опрема. Спортски терени за кошарку и одбојку ће бити обложени специјалним акрилним подовима на које када паднете нећете моћи да се повредите. То ће бити сертификовани терени на којима ће моћи да се одигравају спортски догађаји – објашњава архитекта Небојша Глишић.

Након облагања спортских терена и игралишта, следи постављање фитнес справа за вежбање, завршетак стаза и расвете у свим деловима парка и теренима.

Овај део парка где су спортски терени имаће посебно осветљење и видео надзор како бисмо заштитили опрему, али и како бисмо могли да снимамо спортске догађаје јер ће камере бити квалитетне. Постојаће и озвучење и још много садржаја за све урасте који ће помоћи да парк буде право место стецишта – додаје Глишић.

Прву фаза реконструкције Парка која је започета у марту ове године финасирало је Министарство треговине, туризма и телекомуникација са око 38 милиона и општина Пријепоље са два милиона динара. У другу фазу радова која је такође поверена фирми „Јоновић градња“ уложена су средства Европске уније.

Радови ће бити завршени до краја године. Вредност радова је 192.000 долара и финансирају се преко програма ЕУ ПРО плус. Када парк буде завршен то ће бити функционалан и безбедан простор за децу, пензионере, спортисте, и рекреативце – истиче заменица председника општине Пријепоље и координаторка пројекта Самира Ћосовић.

Због заштите опреме која се поставља у парку ангажован је и чувар градилишта. У наредних неколико дана планирано је ископавање дубљих канала и ровова по ободима парка за развођење инсталација струје и расвете, па извођачи радова апелују на суграђане и суграђанке да ради своје и опште безбедности поштују забрану уласка на градилиште.

Подели на мрежама

Повезани чланци