Нови председник СПС-а Његош Јањушевић: залагаћу се да будемо битан политички фактор у Пријепољу

Нови председник СПС-а Његош Јањушевић: залагаћу се да будемо битан политички фактор у Пријепољу

Чланови Општинске изборне конференције Социјалистичке партије Србије у Пријепољу изабрали су Његоша Јањушевића за новог председника Општинског одбора ове странке. На челу социјалиста у Пријепољу скоро 12 година био је Станко Кијановић, који је препустио руковођење странком Јањушевићу уз образложење да је дошло време за младе људе.

Да на челу Социјалиста у Пријепољу остане Станко Кијановић били су Извршни и Општински одбор странке, а била је то и жеља руководства партије у Београду. Међутим, Кијановић се званично задовољио позицијом члана Главног одбора партије, а његова визија првог човека странке у Пријепољу била је сасвим другачија него што су други прижељкивали.

Ја сам и свом одбору пре пола године, а и сада званично, рекао да је време да се подмлади кадар у руководству Социјалистичке партије Србије и сходно томе, без обзира на предлог Општинског одбора, захтевао да једини и стварни кандидат буде господин Његош Јањушевић, што је уз моје широко образложење Општински одбор апсолутно прихватио, Његош Јањушевић је био једини кандидат за председника Општинског одбора СПС-а у Пријепољу – рекао је напуштајући функцију дугогодишњег председника странке Станко Кијановић.

Млади Јањушевић обећава да неће изиграти добијено поверење.

Што се тиче мене и Социјалистичке партије Србије, мени је част да сам изабран за председника Општинског одбора, по мом мишљењу најбоље политичке партије у нашој Републици. Радићу и залагаћу се, надам се заједно са својим Одбором, да СПС у будућности у Пријепољу буде битан политички фактор – обећава новоизабрани председник ОО СПС Пријепоље Његош Јањушевић.

Политички статус СПС-а у власти у Пријепољу није до краја јасан, јер је Јањушевић недавно разрешен дужности помоћника председника Општине Пријепоље, док ова партија још увек има свог представника у Општинском већу, а одборници у Скупштини седе на страни опозиције.

СПС јесте у Пријепољу опозиција. Из власти смо селективно избачени, ја сам разрешен са места помоћника председника Општине, Станко Кијановић је смењен са функције заменика председника Скупштине општине. Славенко Грбовић је у Већу, али мој задатак је да ступим у разговоре са коалиционим партнерима , па да видимо да ли може да се поштује коалициони договор – истиче Јањушевић неке будуће планове.

На конференцији, на којој је учествовало 76 чланова СПС-а, изабрани су 51 члан Општинског и 15 чланова Извршног одбора. За потпредседнике странке именовани су Милена Јовановић и Славенко Грбовић.

Подели на мрежама

Повезани чланци