Нови простор и дигитална трансформација приоритети у раду Центра за социјални рад Пријепоље

Нови простор и дигитална трансформација приоритети у раду Центра за социјални рад Пријепоље

Дигитална трансформација и рад Центра за социјални рад Пријепоље биле су теме разговора приликом посете државне секретарке у Министарству за бригу о породици и демографију Милке Миловановић Минић пријепољској установи социјалне заштите.

Милка Миловановић Минић је приликом посете Пријепољу обишла и Центар за социјални рад где је разговарала са запосленима и директорком Центра Радом Дивац. Некадашња директорка Установе социјалне заштите Сремчица, а данас државна секретарка, истакла је да се у надлежности Министарства за бригу о породици и демографију налази породично правна заштита у другом степену, што подразумева сарадњу и помоћ Центрима за социјални рад.

Директорка Центра за социјални рад Пријепоље Рада Дивац истакла је добру сарадњу са министарствима као и резултате које пријепољски центар има – 4000 корисника услуга годишње и 150 корисника услуге кућне неге, коју Центар такође пружа.

Разговарало се и о процесу дигиталне трансформације Центара за социјални рад. Софтвер, који ће олакшати рад запосленима али и остваривање права корисницима, већ је у употреби у пријепољском Центру. На састанку је било речи и о намери да се за Центар обезбеди адекватнији простор за рад. Државна секретарка је обећала подршку у даљем раду и свим настојањима запосленима у Центру за социјални рад од којих је на поклон добила слику милешевског Белог анђела.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци