Нови успеси пријепољских атлетичара и атлетичарки

Нови успеси пријепољских атлетичара и атлетичарки

Чланови и чланице Атлетског клуба „Полет“ остварили су добре резултате на два међународна митинга, која су се протеклог викенда одржали у Црној Гори. У сениорској конкуренцији истакао се Емир Ровчанин, освајањем другог места у Бару, док је, иако још увек пионирка, Емина Мујезиновић освојила прво место у Подгорици у конкуренцији млађих јуниорки.

Атлетичари Атлетског клуба “Полет“ из Пријепоља учествовали су  протеклог викенда на два такмичења у Црној Гори. На Међународном митингу, одржаном у Бару за сениоре и сениорке, у дисциплини  скок увис, Емир Ровчанин је освојио друго место скоком од 2 метра и 9 центиметара , док је Маид Прељевић је у истој дисциплини заузео пето место прескочивши висину од 2 метра. Ровчанин и Прељевић су, заједно са Николином Пејатовић, Санином Прељевићем и тренером Савом Пушицом, добили позив за припреме репрезентације Србије.

У Подгорици је истовремено одржан 15. Међународни митинг бацача кугле „Дражевина 2023“, на ком је наступало 5 такмичара из “Полета“. Најбољи резултат је остварила Емина Мујезиновић која је победила и у пионирској и конкуренцији млађих јуниорки са даљином од 13,30м, што је и њен нови лични рекорд. Ермин и Белмин Синанчевић су заузели друго и треће место међу пионирима са резултатима од 15,63 метара, односно 14,78 метара.

Kод млађих јуниора, Kемо Мујезиновић је завршио као трећи са новим личним рекордом од 15,88 метара. У конкуренцији старијих јуниора Марко Безаревић је био пети са резултатом од 12,47 метара.

Подели на мрежама

Повезани чланци