Нови успеси пријепољских кик-боксера – сребро на Државном првенству за Петра Баковића

Нови успеси пријепољских кик-боксера – сребро на Државном првенству за Петра Баковића

Кик-боксер Петар Баковић је освојио сребрну медаљу на Државном првенству у лоу-кику које је минулог викенда одржано у Лазаревцу. Ово је друга медаља коју је члан Кик-бокс клуба „Младост“ освојио ове године и треће такмичење на којем је наступио заједно са клупским колегама.

Пријепољски Кик-бокс клуб „Младост“ оправдава дугогодишњу традицију успешног рада у овом борилачком спорту и његовим подврстама. Са такмичења у Новом Саду и Пожаревцу стигле су 4 медаље у различитим конкуренцијама, а са последњег, одржаног у Лазаревцу, Петар Баковић се вратио са освојеним сребром.

Пријепољски кик-бокс клуб је наступио и са јуниорском и са сениорском селекцијом, рекао нам је Есад Мусабеговић Џиги, тренер и председник КБК „Младост“. Уз Петра Баковића, наступили су Маид Турковић, Санибал Хурић и Нехруn Куруџија, а на првенству је наступило 248 такмичара и такмичарки из 52 клуба. Ово је били и изборно такмичење за првенство Балкана, каже Мусабеговић. Пре Лазаревца, са Државног првенства у фул контакту у Пожаревцу Пријепољци су се вратили са две бронзе – Маида Турковића и Петра Баковића.

Баковић каже да је пут до сребра у Лазаревцу, у категорији до 86 килограма био тежак, јер се и у полуфиналу срео са изузетним противником. Последице полуфинала се виде и на његовом лицу, а у финале је прошао и са повређеним ножним прстом. Међутим, додаје и да то не умањује успех противника који је био одличан и такође са тешким мечом иза себе, па мисли да обојица нису пружили своје максимуме у финалној борби.

Као и приликом претходних сусрета, Петар истиче да наставља вредно да ради и да је себи постави највише циљеве, а то су европска и светска такмичења и медаље на њима.

Кик-бокс клуб „Младост“ тренутно броји око 40 чланова, а тренер Мусабеговић каже да имају и добре селекције. Пријепољски кик-боксери истичу да клуб постоји дуже од четврт века, током којих је освојено преко 150 медаља, али још увек немају адекватан простор за тренирање. Деле малу салу Пријепољске гимназије са другим спортистима и ђацима. Надају се да би локална самоуправа могла помоћи у проналажењу и опремању простора само за борилачке спортове, који би могли да користе кик-боксери, али и други пријепољски борилачки клубови.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци