Обнова цркве Светог Василија Острошког у Пријепољу приводи се крају

Обнова цркве Светог Василија Острошког у Пријепољу приводи се крају

На празник Ваведење пресвете Богородице у храму Светог Василија Острошког Свету литургију служио је Епископ милешевски г. Атанасије са свештенством Епархије милешевске. У беседи, након литургије и причешћа, владика Атанасије је истакао важност обнове цркве. Казао је како се примећују промене на храму али како су веће промене које храм врши у душама и срцима верника, и како храм више делује на човека него ли човек на храм. Нагласио је како су данашње генерације показале да је црква жива, угледајући се на претходнике – добре људе који су 1896. године подигли пријепољску цркву и посветили је Светом Василију Острошком.

На цркви су промењени сви прозори, радови на реконструкцији фасаде су при самом крају и остало је да се заврши још купола. Порта је уређена и ограђена у самом почетку обнове а између цркве и Валтерове улице уређен је кутак за најмлађе посетиоце. Завршавају се радови на уградњи котла на пелет и увођењу централног грејања у цркву и све објекте у порти. Владика Атанасије каже да су сви дали свој допринос.

Пријепољска црква ће добити нове крстове, звоник ће бити осветљен а рад звона усклађен. Старешина саборног храма Светог Василија Острошког протојереј Игор Ерић рекао нам је како је у обнову црквене порте и храма до сада уложено око 100.000 евра.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *