Од уторка настава на трећем каналу РТС или платформи РТС Планета

Од уторка настава на трећем каналу РТС или платформи РТС Планета

Влада Србије донела је уредбу којом су прописане мере које ће се примењивати током ванредног стања, a једна од кључних је затварање школа, вртића и факултета. Минимална настава за основце биће емитована на трећем каналу РТС-а, а за средњошколце на интернет платформи РТС Планета. Настава ће се емитовати по блоковима, а први час ће бити емитован у уторак у 8 сати ујутру.

Од првог до четвртог разреда основне школе посредством трећег канала РТС-а и интернет платформе РТС Планета предаваће се математика, српски и свет око нас. Пети разред имаће матеметику, српски, биологију, историју и географију. Шестаци ће додатно слушати и физику, а седми и осми разред и хемију. Средње школе од основних предмета имаће онлајн математику, српски, физику, хемију, биологију, историју и географију.

Часови ће бити емитовани према распореду који би требало да буде доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја. За све ученике од првог до седмог разреда настава ће бити у блоковима од по два часа дневно. Ученици осмог разреда имаће наставу у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.

Министарство је посебно указало на потребу да осим садржаја који ће бити припремљени за емитовање на РТС-у и платформи РТС Планета, наставници општеобразовних и стручних предмета основних и средњих школа, припреме предавања са радним материјалима и презентацијама са упутствима за учење. Ти материјали треба да буду доступни ђацима путем електронске поште, вајбер група или на сајту школе. За евиденцију образовно-васпитних активности на даљину одговорни су наставници и директор школе.

Наставници су у обавези да у електронски дневник евидентирају све реализоване ТВ часове и друге наставне јединице, са напоменом о начину реализације. Ова евиденција ће бити у функцији верификовања реализоване наставе, чиме се стварају услови да редован завршетак наставне године.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *