Одбојкаши “Фап Ливнице” спремни за почетак нове сезоне

Одбојкаши “Фап Ливнице” спремни за почетак нове сезоне

Утакмицом у Крушевцу против екипе “Антене“ одбојкаши „Фап Ливнице“ у суботу почињу првенство у Другој лиги Запад. Амбиције екипе, која је у многоме изменила састав у односу на прошлу сезону, је пласман међу четири првопласирана тима са акцентом на афирмацију млађих одбојкаша.

Прошла сезона за одбојкаше „Фап Ливнице“ била је више него успешна. Са 16 победа и 2 пораза освојили су прво место у лигашком делу такмичења, чиме су стекли право учешћа у баражу за пласман у Прву Б лигу. Међутим,  недостатак спортске среће и концентрације у одлучујућим тренуцима, на завршном турниру  у Прокупљу, оставили су одбојкаше „Фап Ливнице“ да се трећу годину за редом такмиче у Другој лиги Запад. Пред њима је нова сезона и нова прилика за доказивање.

Очекивања ове сезоне од нас су само да играмо зато што имамо доста промена у клубу. Четири играча су нам отишла на факултет, један играч је напустио клуб. Имамо неколико веома младих играча којима ћемо ове године пружити прилику да играју у првој постави. Такође, имамо и неколико старијих играча који су се после дужег времена вратили одбојци. Колико ће им требати времена да се врате у форму, то не знам, али ту су нам као подршка – каже тренер ОК “Фап Ливница” Самир Оковић.

Упркос бројним одласцима, костур тима, који чине искусни капитен Оковић, затим Мићовић и Вижлина, сачуван је и ове сезоне.

Ту је и изузетно квалитетан подмладак, а неки од њих, попут Зијада Меховића, већ имају значајну сениорску минутажу.Тренер Оковић и одбојкаши, ипак су скромни и веома опрезни у обећањима.

Било које место да освојимо на крају, ми ћемо бити задовољни. Важно је да будемо здрави у овим условима какви јесу. Мислим да нам је четврто место на табели нека реална слика у овом тренутку. Свакако се нећемо предавати. Ни прошле године нисмо имали зацртан циљ да будемо први, али смо на крају били шампиони. Ако нам се отвори пут, поново ћемо пробати да нападнемо то прво место па шта урадимо – каже Оковић.

Марко Мићовић већ дуго је у одбојкашком клубу “Фап Ливница”.

Ове године број екипа је смањен на осам. Играће се завршница турнира, прве четири и последње четири, тако да ће бити утакмица па ћемо видети. Нека моја очекивања су да будемо међу прве четирио екипе. Овогодишњи сасатав екипе је спој младости и искуства, имамо и старијих и млађих играча. Како кажу, свет остаје на млађима па ћемо видети шта ће бити – каже Мићовић.

Са много више оптимизма почетак сезоне дочекују млађи играчи.

Успели смо да прошле године освојимо лигу. Ове сезоне смо годину дана старији и искуснији и мислим да ће то дати резултат. Имамо добру хемију у екипи, што ретко која екипа има и то је веома добро. Са тренером се одлично разумемо. Он је увек ту да ускочи на терен да нам покаже и објасни неке ствари што је за мене веома похвално с обзиром на његове године – каже млади Зијад Меховић који за разлику од Мићовића обећава друго место на табели.

Иако Друга лига Запад ове сезоне има два клуба мање, квалитет је остао исти, ако не и бољи, каже тренер Оковић. Прву проверу пријепољски одбојкаши имаће већ у суботе када путују у Крушевац, на мегдан екипи „Антене“.

У Крушевац идемо са амбицијом да направимо неко изненађење, без обзира што имају екипу састављену од искусних играча. То је неки наш зацртан план. А и ако игубимо, неће бити страшно, јер нам они долазе у другом делу првенства. Надиграваћемо се. Колико год будемо могли, ми ћемо се борити – обећава тренер Оковић.

Одбојкашки клуб „Фап Ливница“ покренула је ове године и бесплатну школу одбојке  за дечаке од 7 до 14 година. То ће бити база одакле ће се у наредном периоду регрутовати играчи са сениорску екипу, а Самир Оковић се нада да ће неки од њих представљати будућност пријепољске одбојке.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци