Одборнице СНС-а поднеле оставке на своје мандате

Одборнице СНС-а поднеле оставке на своје мандате

Одборнице Српске напредне странке у Скупштини општине Пријепоље, Марија Мрдаковић и Жељана Пејовић поднеле су оставке на своје мандате. Оставку су поднеле у петак, 23. јула, истог дана када је оставку предао и заменик председника општине Есад Хоџић.

Жељана Пејовић је оставку на свој одборнички мандат поднела из личних разлога, док је Марија Мрдаковић као разлог навела сукоб интереса, јер је запослена на месту руководитељке финансијско и административно – техничких послова у ЈКП “Лим”, потврдио нам је председник Скупштине општине Изудин Шантић. Запослење у комуналном предузећу није у директом сукобу интереса са вршењем одборничке функције, јер су и неки од других одборника запослени у овом предузећу, тако да је оправдана претпоставка да су разлози за подношење оставке друге природе. Њих две су оставке поднеле након наставка осме седнице Скупштине општине, на којој су одборници и одборнице за новог члана Већа изгласали Мерсида Мекића из Странке правде и помирења.

Одмах након те седнице, заменик председника општине Есад Хоџић најавио је подношење оставке на ту функцију, јер како је рекао, остаје доследан својим принципима да неће сарађивати са компромитованим особама. Његова оставка свакако јесте резултат неслагања са политиком и одлукама СНС-а, а питање је колико је промена курса деловања у Српској напредној странци у Пријепољу допринела оваквој одлуци ове две одборнице.

Њихове оставке биће констатоване на наредној седници Скупштине општине, након чега ће Изборна комисија доделити два мандата некоме од кандидата са листе Александар Вучић, Ивица Дачић – За нашу децу.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци