Одлуке Привременог органа Општине Пријепоље – нови чланови Штаба за ванредне ситуације

Одлуке Привременог органа Општине Пријепоље – нови чланови Штаба за ванредне ситуације

Другу седницу Привременог органа општине Пријепоље обележене су две кључне тачке дневног реда које су се односиле на разрешење и постављање нових чланова Штаба за ванредне ситуације и формирање Организационог одбора за обележавање 80 година од Пријепољске битке.

За мање од петнаест минута, чланови Привременог органа су се изјаснили о шест тачака дневног реда седнице. Председник Изудин Шантић рекао је како ће принцип овог тела убудуће бити да се ради чешће, а брже. Штаб за ванредне ситуације ће према одлуци привременог органа радити у измењеном саставу, односно функцију комаданта Штаба обављаће Изудин Шантић као председник Привременог органа, а заменик ће бити Драго Попадић. Нови члан је и нови директор опште болнице у Пријепољу др Бранко Гојаковић уместо досадашњег члана Штаба др Зорана Дробњака.

Питање је негде раније било да ли ћемо у случају неког ванредног догађаја имати оперативно тело које ће моћи да руководи у тим ванредним условима што смо ажурирањем овог Штаба и потврдили – каже председник Привременог органа Општине Пријепоље Изудин Шантић.

На седници је такође усвојен предлог Одлуке о формирању Организационог одбора за обележавање 80 година од Пријепољске битке. Предложено је да у Организационом одбору буду Станко Кијановић и Александар Вујичић као чланови Привременог органа, испред Општинске управе, начелник Миодраг Ћубић, Јела Посркача и Бранка Брајовић, председник Удружења бораца, потомака и поштовалаца НОР-а од 1941 – 1945 Милан Лучић, директорка ЈКП“Лим“ Јасмина Деленџић, директорка Дома културе Адмира Хамидовић, директор ТОП Петар Васиљевић и директорка Пријепољске гимназије Наташа Лучић.

Ми смо препознали да је то битно за општину Пријепоље и формирањем овог одбора дали смо на значају том догађају и ове године обележавање 80 година од Пријепољске битке биће у организацији општине Пријепоље уз пуну сарадњу Удружења бораца, потомака и поштовалаца НОР-а – истиче Шантић.

Због оставке председника општине и процедуре избора Привременог органа, за неке од пројеката попут избора извођача за наставак радова на водоводу Равне и избор фирми за зимско одржавање путева истекли су рокови за достављање понуда на расписане јавне набавке, али још нису потписани уговори.

Што се тиче водовода Равни ми смо добили једну понуду за извођење радова и ту имамо једну правно занимљиву ситуацију да је понуђач понудио вредност радова већу од процењене вредности. Према Закону о јавним набавкама у случају када се јави један понуђач ми имамо услове да кренемо у преговарачки поступак и ових дана преговарамо са тим једним понуђачем како не би дозволили да та јавна набавка пропадне, а то би значило да морамо да вратимо средства ресорном министарству. Такође ових дана ћемо дефинисати и извођаче за заимско одржавање путева – објашњава Изудин Шантић.

На седници је такође одобрена промена апропријација ПУ „Миша Цвијовић“ и промена финансијског плана Канцеларије за младе Пријепоље.

Подели на мрежама

Повезани чланци