Одрон код Хисарџичког потока претња за пешаке и возила

Одрон код Хисарџичког потока претња за пешаке и возила

Потпорни зид је на овој деоници пута изграђен 2014. године, а прва већа бујица те јесени однела је и камене блокове од којих је био сачињен и поткопала асфалт, који се од тада из дана у дан све више обасипа, угрожавајући безбедност свих који туда пролазе, а посебно безбедност деце.

Свакодневно овим путем пролази ових 10 ученика, ученици од петог до осмог разреда који похађају матичну школу „Свети Сава“, као и ђаци из Каћева, који свакодневно путују комби превозом, који је организовала школа. У страху су и деца и родитељи како ће проћи овим такозваним „Сарџичким потоком“, који је као у хорор филмовима – истиче учитељица Селма Чоловић, а ђаци потврђују. 

Овим путем свакодневно прође око 200 возила и исто толико пешака.

Овај је пут много оптерећен јер се њим иде и за Караулу, Милошев До, Гвозд, Свичевиће, Каћево, Хисарџик… Овуда је толико ризично проћи, јер кад год су кише, пут се све више обасипа испод асфалта, а асфалт остаје да виси поткопан. Ја се стварно бојим да ће неко погинути – каже председник Савета МЗ Хисарџик Смајил Фазлић.

Посебно ризично је зими. Видите, ту је успон. Било које ауто ту да стане, не може више изаћи. Може само да се поклиза, оде у провалију и нема заустављања више – боји се староседелац Хисарџика Малић Капиџија.

Семија Инајетовић овим путем свакодневно саобраћа више пута.

Ко не познаје пут – ово је катастрофа, изузетно је опасно. Ја имам стару мајку и морам више пута да силазим до града, до болнице, али верујте, заиста је страшно – истиче Семија.

Мештани Хисарџика кажу да надлежни не маре за њихове проблеме.

Стално ми говоре да је расписан тендер за пројекат – ево већ пет година не могу пројекат да ураде за овај пут, да се реши проблем ове потисколине. Скоро сам разговарао са председником општине ово да се реши, рекао сам да ће нам изгинути дјеца, он само каже: „Видећемо, видећемо“ и од тога нема ништа – слеже раменима Смајил.

„Није то нека инвестиција! Много се више ради. Видите на пример пут за Сељашницу себи председник ради као да је Коридор 10, и веће зидине прави – изнервирано додаје Малић Капиџија. 

Са доласком зимских дана и поледице њихова стрепња за безбедност како пешака, тако и возача расте. Истичу да више не верују празним обећањима локалних функционера, али се ипак надају да ће до санације доћи пре него што неко настрада.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *