Одржане Спортске игре младих у Пријепољу (ВИДЕО)

Одржане Спортске игре младих у Пријепољу (ВИДЕО)

Спортске игре младих одржане су у Пријепољу по трећи пут. Свечано су отворене у Основној школи „Владимир Перић Валтер“ а деца су се такмичила у још три основне школе и на спортским теренима у граду.

Трећа је година за редом како Пријепоље учествује у манифестацији „Спортске игре младих“ чији је циљ промовисање позитивних друштвених вредности кроз игру и спорт. Игре су свечано отворене у дворишту Основне школе Владимир Перић Валтер“, а окупљене су поздравили председница скупштине општине Стана Марковић, председник општинског Спортског саваза Милован Милићевић и председница Спортских игара младих Ивана Јовановић.

Ивана Јовановић

Спортске игре младих се више од 20 година, за време летњег распуста, организују у Хрватској под слогано „Живимо живот без дроге јер дрога узима живот“. Нешто касније почеле су у Босни и Херцеговини да би од 2014.е  заживеле и у Србији где су све популарније – каже Ивана Јовановић.

 

Игре је свечано отворио пријепољски атлетичар Влајко Радивојевић који је бакљом упалио пламен који симболизује Спортске игре младих. Поред Основне школе „Владимир Перић Валтер“ такмичаре су угостиле и ОШ „Свети Сава“ у Бостанима, ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи и ОШ „Светозар Марковић“ у Бродареву.

Деца ће се такмичити у шест спортова и игри „Између две ватре“. Победници ће се пласирати на државно првенство у Београду а најбољи са београдског такмичења на међудржавно првенство које се крајем августа одржава у Сплиту у Хрватској.

Видео:

 

Подели на мрежама

Повезани чланци