ОК „Трендтекс“ – Након пет година поново у Другој лиги

ОК „Трендтекс“ – Након пет година поново у Другој лиги

Утакмицом против екипе „Дрине“ из Бајине Баште одбојкашице „Трендтекса“ у суботу почињу нову такмичарску сезону. Овога пута у Другој лиги Запад у коју су се вратиле након пет година. Основни циљ екипе је опстанак у лиги, мада тренер и играчице најављују и борбу за пласман у горњи део табеле.      

Освајањем титуле првака Међурегионалне лиге Златиборског и Моравичког округа у прошлој сезони одбојкашице „Трендтекса“ избориле су пласман у Другу лигу Запад. Некада стандардне учеснице Друге, а повремено и Прве Б лиге ове сезоне очекује знатно тежи задатак, али у борбу не ису са белом заставицом.  

Лига је подмлађена колико ја имам информације. То су годишта као и наше девојке. Борићемо се, ваљало би негде да будемо на средини табеле, можда чак и горњи део. видећемо већ у првим утакмицама како ћемо отворити сезону у суботу против Бајине Баште. Биће велики успех и ако останемо ове године у лиги, јер лига има 12 клубова. Очекује нас доста утакмица. Имаћемо малу је паузу само у јануару месецу. Надамо се да ћемо у раном периоду обезбедити опстанак у лиги – каже тренер ОК „Трендтекс“ Денијал Мезилџић.

Уз одбојкашице је и ове године генерални спонзор, компанија „Трендтекс“, без чије финансијске подршке би тешко могле да одговоре свим изазовима које доноси играње у вишем рангу такмичења. Екипа је задржала састав из прошле сезоне, уз неколико нових – старих играчица.

Ове године није било одлазака. Прикључиле су нам се неке девојке које су због обавеза у школи направиле паузу од годину дана. Почеле су да тренирају. Добро смо одрадили припреме. На крају смо имали малих пехова. Повредила нам се најбоља играчица и морала је да паузира две недеље, али срећом сад је ту и спремно дочекујемо прву утакмицу.

Искусније за једну играчку сезону, одбојкашице спремно дочекују старт првенства и најављују велику борбу. Као своју предност виде то што се веома добро познају, јер дуго играју заједно.

Пред нама је велики изазов. Ми ћемо дати све од себе. Потрудићемо се да оставримо што бољи пласман колико то будемо у могућности, јер пред нама су доста искусније екипе – каже капитенка екипе Теодора Брзаковић.

Једна од повратница у тим је и Азра Хаџиавдић.

Неколико нас је паузирало прошле године због обавеза у школи, али смо се ове године, на позив тренер, вратиле у тим јер смо осетиле потребу да помогнемо екипи. Друга лига је велики изазов, али се надам да ћемо узб велики рад, труд и слогу успети да остваримо што бољи резултат – оптимиста је Азра.

И ове године на позицији организаторке игре биће млађана Сара Мезилџић.

Екипа нам је млада тако да ове године очекујем да ћемо остати у лиги.Ми ћемо се трудити колико будемо могле. Атмосфера у екипи је одлична. Вратиле су се неке играчице које раније нису тренирале тако да смо сад у пуном саставу и идемо да ту лигу одиграмо како треба – обећава Сара.

Младим одбојкашицама, углавном средњошколкама, биће ово први пут да играју у овако јаком рангу такмичења, што, према речима тренера Мезилџића, може да буде веома битан фактор.

Видећемо како ће то утицати на њихове главе. Младе су и сигурно ће бити страха и разочарења ако се повеже неколико пораза, али гледаћемо да то на најбољи начин пребродимо – каже тренер екипе, док капитенка, без обзира на све, најављују велику борбу.

А колико су одбојкашице „Трендтекса“ спремне за такмичење у Другој лиги видећемо већ у суботу када их у 1. колу очекује сусрет са екипом „Дрине“ из Бајине Баште. Утакмица се игра у сали Основне школе „Свети Сава“ у Бостанима са почетком у 15 сати.

Подели на мрежама

Повезани чланци