Око пет и по милиона динара за путеве и канализациону мрежу у Бродареву

Око пет и по милиона динара за путеве и канализациону мрежу у Бродареву

Изградњом Фабрике воде решен је вишедеценијски проблем Бродарева са снабдевањем водом. Ове године највећи део финансијских средстава, опредељен за ову месну заједницу, биће утрошен за наставак изградње канализационе мреже.

Анес Ровчанин, председник Савета МЗ Бродарево
За неколико дана требало би да почне извођење радова на канализационој мрежи у насељу Граховишта, у дужини од око 300 метара. Радове изводи фирма „Стабил про“ из Ужица, која је тај посао добила на тендеру. То је велико насеље, са више од 100 домаћинстава, од којих је само мали број повезан на канализациону мрежу  – каже председник Савета МЗ Бродарево Анес Ровчанин.
Два јавна позива за санацију постојећих јавних путева на подручју Бродарева су обустављена, јер није било заинтересованих извођача радова, а председник Савета ове месне заједнице најављује поправке других.

Вредност инвестиције је четири милиона, то су путеви у насељу Равче Поље, поправка главног пута у насељу Гробнице, као и део ка гробљу, наставак пута према Милаковићима и селу Балиће – објашњава председник Савета и додаје да ће сви радови планирани у прошлој, бити пренети у ову годину. 

Прошле недеље Бродаревски крај захватило је невреме, које је нанело штете усевима, али и објектима.

Штете су чак од 80 до 100 одсто, посебно на засадима малина, купина…Комисија за процену штете је већ формирана, захтеви се предају у месној заједници или у Општини Пријепоље. Доста је уништено и црепова и кровова у самом насељу Бродарево. 

На Јалији је у току турнир у малом фудбалу Летња лига Бродарево, који је једна од најпосећенијих спортских манифестација у целој општини.

Од половине јула, у Бродареву је све у вези са Летњом лигом, која је почела пре неколико дана и окупила 21 екипу са простора Србије и Црне Горе. Бродарево је познато као место које има велику дијаспору, која и помаже у организацији ове Летње лиге.

Иако је овај спортски догађај окупио мање гледалаца него претходних година, председник Савета месне заједнице се нада да ће Бродарево оживети у наредном периоду, доласком бројних Бродареваца који живе у иностранству.

Подели на мрежама

Повезани чланци