Општина Пријепоље финансира надзор на изградњи новог вртића и куповину уџбеника за ђаке прваке

Општина Пријепоље финансира надзор на изградњи новог вртића и куповину уџбеника за ђаке прваке

Општина Пријепоље финансираће ангажовање надзора за потребе изградње новог вртића у Бостанима за који је почетак радова најављен половином септембра – једна је од одлука Општинског већа. Родитељи ђака првака наредних дана могу очекивати уплату од 10.000 динара за куповину уџбеника, а на 77. седници Већа формиране су и Комисије за утврђивање цена карата за јавни превоз и цену закупа и одржавања гробних места.

Уговор о изградњи новог вртића у Бостанима у априлу је потписан са Министарством просвете, а планирано је да се 174 милиона динара, средстава Светске банке уложи у градњу и опремање. Веће је донело одлуку да се из текућих резерви одвоји три и по милиона динара за ангажовање надзора.

Тим спразумом је дефинисано да све трошкове сноси Министарство просвете преко Светске банке, а да је на нама да ангажујемо надзор над извођењем радова. Ми нисмо имали довољно средстава па смо данас донели одлуку да се обезбеде средства и распише јавна набавка. По нашим информацијама јавна набавка Министарства за извођење радова је завршена и очекујемо потписивање уговора и у току септембра да положимо камен темељац за изградњу вртића после 35 година – објашњава председник Општине Пријепоље Драго Попадић.

За куповину уџбеника, родитељима ђака првака биће уплаћено 10.000 динара, а до половине августа биће набављени и ранчеви за ову генерацију првака.

Идеја нам је била да сви основци добију по 10.000 динара за куповину уџбеника међутим, Министарство за развој недовољно развијених подручја је покренуло причу да све општине које припадају групи девастираних, добију од Владе ту помоћ и онда из тог разлога ми нисмо осталим ђацима одвајали средства. Ако то не обезбеди Министарство планираћемо буџетом за следећу годину да сви ђаци основних школа добију најмање 10.000 динара, али видећемо сходно буџету – наводи Попадић.

На седници је одлучено и да се ЈКП „Лим“ пренесу средства у износу од шест милиона динара за набавку 110 металних контејнера од фирме 3м Новаковић из Инђије. Формирана је Комисија која ће утврдити цену закупа гробних места.

Ми морамо да имамо цену закупа или одржавања гробног места, како год то Комисија одлучи. То је неки предуслов да би Комунално до краја године могло да преузме управљање гробљима. Не можемо у овом моменту, јер нису опремљени свиме што треба па не можемо да дефинишемо цену осталих услуга, али ово је приоритет у случају да неко хоће да закупи гробно место, а све остало се може у мимоходу решавати – истиче Драго Попадић.

Још једна Комисија утврђиваће нови ценовник карата за градски и приградски превоз, а општински минибус ће на захтев Спортског савеза бити уступљен за превоз учесника и учесница Сеоских спортских игара у Бајиној Башти.

Подели на мрежама

Повезани чланци