Општинско веће о привременим објектима – нећемо да рушимо, хоћемо да градимо

Општинско веће о привременим објектима – нећемо да рушимо, хоћемо да градимо

Разматрање израде програма за постављање и уклањање привремених објеката у општини Пријепоље, као и информација о пристиглим захтевима за финансијску помоћ за вантелесну оплодњу биле су теме наставка 77. седнице Општинског већа.

Чланови и чланице Општинског већа разматрали су информацију о три пристигла захтева за финансијску помоћ за вантелесну оплодњу у 2023. години за шта је одвојено 1.200.000 динара. Као допунска тачка дневног реда седнице разматран је Програм за постављање привремнеих објеката.

Сведоци смо да општина већ годинама губи по километар асфалта годишње зато што немамо урађен План и програм постављања привремених објеката. Данас смо то имали као допуну дневног реда, али смо видели да већ постоје зкључци Оштинског већа и нема потребе да отварамо нову тачку већ само да убрзамо ствари и да што пре имамо урађен Програм. Без тога, нама су руке везане, а самим тим су везане и свима који хоће наново да поставе објекте, да од тога живе и раде, а ми да убирамо порез. Нећемо да рушимо, хоћемо да градимо, али хоћемо и да наплатимо. Ко год је заузео јавну површину треба да плати за то тако да ћемо се у наредном периоду веома активно бавити по овој тачки дневног реда – истиче председник Општине Пријепоље Драго Попадић.

Комунална инспекција Општинске управе општине Пријепоље је до 15. августа на територији општине Пријепоље евидентирала је 234 мања монтажна и друга објекта која су у власништву 144 лица.

Подели на мрежама

Повезани чланци