Општинско веће о раду Спортског савеза: где су фискални рачуни за ресторанске услуге са МОСИ?

Општинско веће о раду Спортског савеза: где су фискални рачуни за ресторанске услуге са МОСИ?

„Ако нема фискалног рачуна нема ни новца из буџета“, став је већине чланова Општинског већа, због чињенице да Спортски савез нема фискалне рачуне за ресторанске услуге са МОСИ. Уколико Комисија задужена за контролу трошења буџетских средстава додељених спортским клубовима утврди да Спортски савез није пословао транспарентно, неће му бити пребачена друга транша, док не врати у буџет 450.000 динара потрошених за исхрану пријепољских спортиста у Новој Вароши.

Упутство како се троши буџетски новац добили су сви спортски клубови, истиче већиник задужен за спорт Зоран Деспотовић. Онима који су се држали упутства, на рачун ће убрзо лећи друга транша, док за оне који су превидели одређене процедуре, могу бити кажњени враћањем новца у буџет. Та судбина могла би да задеси Спортски савез, јер нема фискалне рачуне за исхрану спортиста на летос одржаним МОСИ у Новој Вароши.

Добили смо цифру од 455.130 динара, али на бланко папиру, без фискалног исечка. Тражили смо од Комисије да се обрати Министарству финансија и утврди да ли је овај субјект, који је дао овакве рачуне, у систему фискализације. Ако је овакав рачун оправдан, никакав проблем није, исплатиће ће се друга транша. Уколико не буде, ова средства морају да се врате у буџет – недвосмислен је члан Општинског већа Зоран Деспотовић.

Деспотовић истиче да је од секретара Спортског савеза већ тражено да достави фискалне рачуне, као и Извештаје са МОСИ и Радничких спортских игара, али да су игнорисани. Да ли је посреди и неки лични сукоб секретара и њега, Деспотовић одговара:

Ја апсолутно немам анимозитет ни према једном човеку ни у граду, а камоли у спорту.

Спортски савез је за посебне програме и редован рад ове године из буџета добио 4.100.000 динара. Веће је закључило да целокупан његов рад мора проћи контролу, за шта је опет задужена Комисија која је и радила контролу трошења прве транше буџетских средстава. Такође, под лупом је и 125.000 динара Планинарског клуба „Камена Гора“, јер средства нису трошена са наменског рачуна Трезора.

Општинско веће није прихватило предлог Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Лим“ за поскупљење комуналних услуга и вратило на дораду предлог, уз примедбу да су предложене цене високе.

Општинска управа ускоро би требало да добије и Одсек за управљање људским ресурсима, што је изгаласано и на седници Општиснког већа.

Подели на мрежама

Повезани чланци