Основци се од понедељка враћају у клупе, средњошколци прате наставу комбиновано

Основци се од понедељка враћају у клупе, средњошколци прате наставу комбиновано

После једномесечног распуста, основци и средњошколци у понедељак крећу у школу. Министар просвете Бранко Ружић је изјавио за РТС да је образовни систем спреман и да школе нису биле место где је долазило до трансмисије вируса, захваљујући одговорности коју су показала деца и наставно особље. Иако је у медијима било речи о о одлагању завршног испита за осмаке, Ружић истиче да нема разлога да се мала матура ове године не спроведе.

Образовни систем је спреман да, уз прилагођавање, настави образовно-васпитни процес, истакао је министар Ружић. Он је указао да је Кризни штаб закључио, а Влада донела одлуку да друго полугодиште почне 18. јануара, у складу са моделом из септембра.

Млађи основци од првог до четвртог разреда наставу ће похађати свакодневно у школи у мањим групама, док ће старији основци наставу похађати наизменично у школи и на даљину.

Слично ће функционисати настава и за средњошколце, који ће једне седмице ићи у школу, а друге седмице наставу пратити онлајн.

Часови трају пола сата, а као и на почетку школске године, одељења се деле у две групе, с тим да група не сме да има више од 15 ученика, обавезне су маске за ђаке на улазу у школу и ходницима, док у клупама могу да их скину. Запослени у школи маску морају да носе све време током боравка у школи.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *