Освајањем сребрне медаље на ЕП Дејан Володер остварио свој сан

Освајањем сребрне медаље на ЕП Дејан Володер остварио свој сан

Пријепољски и српски спорт богатији је за још једну медаљу коју је освојио Пријепољац Дејан Володер. Са недавно одржаног Европског првенства у боди билдингу и фитнесу, репрезентативац Србије вратио се са сребрном медаљом у категорији Менс физик. Освајањем сребрног одличја Володер је крунисао досадашњу успешну спортску каријеру. Своје утиске непосредно након повратка из Шпаније поделио је са гледаоцима Телевизије Форум.

У богатој спортској каријери Дејан Володер је освајао бројне медаље и признања. За шест година, колико се активно такмичи у боди билдингу и фитнесу, више пута је освајао титуле првака Србије и Балкана. Са европских и светских шампионата има два четврта места, а освајањем сребрне медаље на Европском првенству у Шпанији, како каже, остварио је свој сан за који се годинама борио.

Још увек нисам ни свестан шта сам постигао, иако сам отишао тамо уверен да ћу направити добар резултат, јер увек када идем на такмичење у глави ми је да будем први и нема одступања од тога. Наравно, био сам спреман и на лошији резултат, јер не би био смак света и да нисам освојио медаљу, али после толико припремања и толико одрицања, најзад се труд исплатио – први су утисци репрезентативца Србије Дејана Володера.

Конкуренција у Шпанији је била изузетно јака. Учествовало је више од 30 држава, а Дејан је своју медаљу освојио у конкуренцији 12 такмичара.

Самном у категорији су били јуниорски првак света, многи освајачи Дајмонд купова…значи конкуренција је била прејака. Чак су се и селектор и делегати изненадили јачином конкуренције, али упркос томе успео сам да направим добар резултат – каже Володер.

Са припремама за такмичење у Шпанији Володер је почео одмах након Светског првенства у новембру прошле године. Иако је имао исти број бодова као и освајач бронзане медаље Володеру је тада припало најнезахвалније четврто место. Међутим, то га није поколебало да сада оде два корака више.

Уживао сам у целокупном процесу припрема, у тренирању, у дијети. Све бих то поново урадио, чак још боље и јаче. Ништа ми није било тешко. Зато бих поручио свима да верују у своје снове као што сам и ја веровао и сигурно ће се исплатити као што је и мени. Највећа подршка ми је био мој тренер из Суботице Игор Шикора, који је био све време уз мене. Чак је дошао у Шпанију о свом трошку да буде уз мене, иако није био део репрезентације. Он је, можда, најзаслужнији за овај резултат поред селектора Зорана Стојића који ме је одабрао да будем у репрезентацији Србије на овом такмичењу – искрен је Дејан Володер.

Володер се и овога пута осврнуо на чињеницу да, иако постиже запажене резултате у дресу са националним грбом, још увек нема адекватну подршку локалног спортског савеза и општине Пријепоље.

Током припрема они су ми били огромна мотивација, управо тим непризнавањем мојих резултата, мене као спортисте и мог спорта. Дали су ми огроман ветар у леђа и баш сам се потрудио. Наравно, нису ми они били главна мотивација, али ми је било увек у мислима да неко не поштује мој труд и рад па сам овим резултатом желео да им покажем да греше – помало сетним гласом истиче освајач бројних медаља и признања.

Како каже, сан сваког спортисте је да добије признање од челних људи свог родног града, и то не мора нужно бити у виду новчаних средстава. Володер то до сада није имао, али се нада да ће се ситуација након овог успеха променити. Без обзира шта буде, он ће наставити да представља свој град и Србију, као што је и до сада радио.

Подели на мрежама

Повезани чланци