Отворен јавни позив за доделу награда успешним ђацима и студентима

Отворен јавни позив за доделу награда успешним ђацима и студентима

За ученике и ученице основних и средњих школа, као и студенте и студенткиње из Пријепоља који током школовања постижу запажене резултате, општина Пријепоље расписала је јавни позив за доделу једнократних новчаних награда за 2022/23. годину. За награде талентованим студентима из буџета општине је ове године издвојено 4.200.000 док је за ђаке основних и средњих школа укупан фонд награда 2.200.000 динара.

На јавни позив талентовани ученици и студенти могу да конкуришу до 10. новембра, а да би остварили право на награду неопходно је да један од родитеља има пребивалиште на територији општине Пријепоље и да се школују у акредитованим образовно-школским установама. Да су у школској 2022/23. години били редовни ђаци  7. и 8. разреда основне школе, односно ученици од 1. до 4. разреда средње школе и постигли одличан, врло добар или добар успех. Да су носиоци дипломе „Вук Карaџић“ и да су освојили једно од прва три места на окружном, међуокружном, републичком и међународном такмичењу у организацији Министарства просвете Републике Србије или да су освојили једно од прва три места на републичком такмичењу у организацији других министарства, савеза или друштава.

За новчане награде могу конкурисати и студенти и студенткиње завршене прве и виших година основних академских студија и дипломских студија са просечном оценом изнад 8.50, који су први пут уписани у ту акaдeмску годину и који немају више од 26 година старости.

Све неопходне обрасце и информације о конкурсу могу се пронаћи у просторијама услужног центра или сајту општинске управе.

Подели на мрежама

Повезани чланци