Отворена нова саобраћајница у Шеховића Пољу

Отворена нова саобраћајница у Шеховића Пољу

Поводом Дана Општине Пријепоље свечано је отворена нова саобраћајница у Шеховића Пољу. Представници власти истакли су да је ово инвестиција вредна око милион евра финасирана из локалног буџета и завршена пре рока.

Пресецањем врпце и пуштањем балона представници општинске власти означили су отварање нове улице у Пријепољу. Наставак Ћиркове улице у Шеховића Пољу, инвестицију вредну око 103 милиона динара која је финасирана из локалног буџета обишли су пешке и истакли да су радови завршени пре рока.

Уговорени датум када је требало да се заврши улица је био 26. јул, данас је 7. јул, а 99% радова је завршено. Остале су још сијалице које се чекају из увоза, али нисмо хтели да овај дан не дочекамо отварањем улице, већ смо хтели баш данас да је отворимо и мислим да је на понос свима нама. Данас смо заједнички, сви политички актери у локалној власти отворили улицу и показали јединство и да само тако можемо ићи напред и градити такве ствари – истакао је председник Општине Пријепоље Драго Попадић.

Иако је пројекат завршен 20 дана пре рока, представници општине Пријепоље истичу да квалитет радова није упитан.

Квалитет радова је феноменалан. Ту су са нама и извођачи радова и надзор и сви су дали свој максимум. Ово је њима референца за даљи рад и трудили су се максимално и урадили више него што је планирано – додао је Попадић.  

Друга фаза и наставак саобраћајница у Шеховића Пољу коштаће више од милион евра, а Попадић истиче да ће ускоро знати да ли могу рачунати на подршку са националног нивоа.

Ми смо целокупну документацију завршили, аплицирали смо већ код одређених министарстава. Наравно, због избора и свега нисмо још добили одговор, али ћемо свакако видети да кроз двогодишње или трогодишње финансирање урадимо ту улицу,  јер нам је то приоритет пре свега због паркирања и уређења новог центра града – закључио је Драго Попадић.

Поред саобраћајница, у Шеховића Пољу предвиђена је изградња објеката намењених за становање, привреду и јавне институције, али ће како је раније најављено, План детаљне регулације, претрпети одређене измене.

Подели на мрежама

Повезани чланци