Берба паприке кад јој време није

Берба паприке кад јој време није

Ако су нечему погодовали топли јесењи дани и дуг период без кише, то су дефинитивно засади паприке у пластеницима. Да овако никада није било, потврђује нам прича Саније Малагић, која још увек продаје паприку на пријепољској пијаци.

Да није овако топла јесен и да је било јутарњих мразева, продаја паприке из пластеника била би већ завршена почетком октобра. Такво је барем било искуство Саније Малагић претходних година, али ове, још увек на пријепољску пијацу доноси паприку из свог пластеника.

Данас је Митровдан, а никада није у ово време било паприке. То би увек до сад смрзло, било би хладних дана. У ово доба ника је продавала нисам, имам пластенике 10 година. Ово је машала, да човек не поверује да на Митровдан има паприку коју може да стави у масну. Почетак октобра је крај у пластеницима, барем код нас овде. Само је топло вријеме учинило своје. Још није било слане. Ја сам 1. новембра напољу брала паприке + .

И све док буде лепих дана, биће и паприке, обећава Санија. А топлих дана ће, према дугорочним прогнозама, бити још дуго. Наиме, јутарња температура испод нуле очекује се тек половином децембра.

Подели на мрежама

Повезани чланци