Паркови су у нашим рукама – настава првака „Валтера“ на излетишту Равне

Паркови су у нашим рукама – настава првака „Валтера“ на излетишту Равне

Европски дан паркова, 24. мај, ђаци првог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“ искористили су да наставу одрже у природи на излетишту Равне. Данашње часове прилагодили су теми „Паркови су у нашим рукама“ и указали на важност да се људи приближе природи и подигну свест о очувању природних лепота у заштићеним подручјима.

Настава у природи на уређеном излетишту Равне надомак града, лепо је искуство за ђаке прваке који су данашњи датум обележили учењем о значају очувања природе и паркова. Научено су преточили и у поруке које су оставили на печуркама да буду подсетник и за остале посетиоце излетишта.

У ОШ „Владимир Перић Валтер“ прваци сваког месеца имају тематски дан, на ком се посебно обрађују теме од друштвеног значаја. Данашњи часови – математика, ликовна култура, српски језик и дигитални свет прилагођени су теми паркова и повезаности човека и природе.

Деца су припремљена, а сви наставни садржаји су прилагођени том дану, од математике па до последњег часа. Наравно, одвојићемо и мало времена да се деца поиграју на овој ливади, јер стварно овако нешто близу града, а да се ретко користи је штета. Они су већ навикнути на активности ван учионице, врло често излазимо, а од самог почетка код њих негујемо колико је важно очување животне средине важно колико за њих, толико и за будуће генерације и да својим примером дају до знања свима шта треба радити, чак и својим родитељима. Тако да смо прво окачили кесе за смеће где треба да заврши сваки папирић, па све онда остало – објашњава учитељица одељења I-1 Џенита Стршевић.

Поред знања о заштити животне средине и усвајања добрих навика,учитељице истичу, да је дружење у природи један о добрих начина да се деца из различитих одељења повежу, боље упознају кроз заједничке активности.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци