Пчелари у ПУ „Миша Цвијовић“ – Мед је и лек и храна

Пчелари у ПУ „Миша Цвијовић“ – Мед је и лек и храна

Које све производе нам дају пчеле, шта је то нектар и зашто је важно да има све више људи који се баве пчеларством само су нека од питања на која је пчелар Будимир Тешевић дао одговоре деци у вртићу „Дуга“. Мед сви једу јер знају да је здрав, а међу малишанима је било и оних који су већ имали искуство са уједом пчеле.

Пету годину за редом пчелари из удружења се друже са децом у вртићима и упознају их са пчелама и пчеларством, објашњавајући им њихов значај за људе и природу.

Битно је да деца од малих ногу препознају значај употребе меда у исхрани и да схвате да је пчела битан чинилац у екосистему. Нама је битно да из ових редова, неког од тих малих људи анимирамо да постане пчелар једног дана, а свакако да постану свесни да треба да чувају природу – каже председник Удружења пчелара Пријепоље Мирсад Хоџић.

Четрнаеста манифестација по реду „Мед је лек за дуг век“, коју ове године подржава Стална радна група за регионални рурални развој у југоисточној Европи у партнерству са Немачком организацијом за међународну сарадњу ГИЗ биће одржана у суботу, 3. августа са почетком у 10 часова на платоу Дома културе, а у програму ће учествовати и деца из ПУ „Миша Цвијовић“.

Више у видео прилогу:

 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *