Пети „Чикер маунтинбајк маратон“ прошао кроз Пријепоље

Кроз Пријепоље су прошли учесници „Чикер маунтинбајк маратона“ који, у сарадњи са туристичким организацијама из Србије и Црне Горе организује Планинско бициклистички клуб „Чикер“ из Краљева.
Пету годину за редом „Чикер маратон“ повезује Србију и Црну Гору а бициклисте води кроз најлепше пределе две државе. Ове године је кренуо из Краљева а завршава се у Бијелом Пољу. Према оцени учесника и организатора ове године су значајно унапређени сви сегменти маратона, а одазвало се и највише странаца до сада.

Председник краљевачког Планинско бициклистичког клуба „Чикер“ Радослав Голубовић каже да је међу 17 странаца чак и један Американац који је у Србију дошао специјално због маратона.
Директорка Туристичке организације Пријепоље Дргана Вараклић каже да маратон доприноси промоцији туристичких потенцијала крајева кроз које пролази. Добар глас о природним лепотама и туристичким потенцијалима преносе странци, а и бициклисти који долазе из целог света.
Траса маратона се сваке године мења, па су у среду бициклисти из Нове Вароши, преко Златара, Аљиновића и Јадовника, стигли у Сопотницу где су преноћили. У четвртак рута се наставила преко Пријепоља и Јабуке до Пљеваља, а наредног дана се наставља до Бијелог Поља.
У маратону ове године, од почетка до краја, учествује и троје чланова Клуба екстремних спортова „Фијуљ“ из Пријепоља.
Сабина и Ана из Немаче на Чикер маратону учествују трећи и други пут. Презадовољне су и кажу да им је овај пут најбоље а да је организација значајно побољшана. Такође, и време је боље, јер их је прошле године углавном пратила киша. Кажу и да је једина разлика у односу на сличне манифестације у Немачкој то што је тамо смештај бољи, јер се организује у хотелима, али је зато и све доста скупље. Сигурно ће учествовати у маратону и наредних година.

Један од учесника маратона је и познати хармоникаш Александар Аца Софронијевић, који у маратону учествује други пут. Све своје обавезе је прилагодио учешћу на маратону, а каже да се враћа бициклизму који је минулих година запоставио због каријере.
Ове године од старта маратона учествује око 90 бициклиста и десетак организатора а председник краљевачког „Чикера“ Раде Голубовић каже да је било и оних који возе само дан или два па процењује да је у рутама маратона које су вожене до Пријепоља учествовало преко 130 бициклиста.

Подели на мрежама

Повезани чланци