Пети случај заразе корона вирусом у Златиборском округу

Пети случај заразе корона вирусом у Златиборском округу

У Србији је до 15 часова 27. марта регистровано укупно 528 особа код којих је потврђено да су инфициране корона вирусом. У протекла 24 сата преминула је још једна особа код које је био потврђен КОВИД-19, па је број преминулих порастао на осам, саопштено је на данашњој редовној конференцији у 15 сати. Из Завода за јавно здравље Ужице потврђен је пети случај заразе корона вирусом.

У Републици Србији је до 15 часова 27. марта регистрован 71  нови случај заразе корона вирусом у односу на извештај од 15 часова 26. марта, када је било 457 потврђених случајева, речено је на конференцији којa се  одржава сваког дана у 15 сати.

Заменица директора Института за јавно здравље „Батут“ Др Дарија Кисић Тепавчевић је саопштила како је од последњег извештаја тестирано 259  особа, од којих је 71  била позитивно на корона вирус. Од новооболелих на болничком лечењу задржано је 48 пацијената. Након што су два пута у року од 48 сати тестови на Ковид 19 били негативни, од почетка епидемије па до данас, 42  особе се сматрају излеченим и оне су пуштени кући, рекла је Кисић Тепавчевић.

На територији Златиборског округа потврђен je још jeдан случај инфекције корона вирусом. Ради се о особи са пребивалиштем у Пожеги, а како су саопштили из Завода за јавно здравље Ужице, у току је епидемиолошко истраживање њених контаката.

До 27. марта, закључно са овим случајем, на територији Златиборског округа укупно  је потврђено пет случајева инфекције корона вирусом. Поред случаја у Пожеги, раније су потврђена два у Ужицу, један у Чајетину и један у Сјеници.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *