Петогодишњи Адин Рожајац даровао косу за помоћ женама које се лече од рака

Акција Блиц жене „Дарујете косу, дарујете снагу“, која је намењена за помоћ женама које се лече од рака и током хемиотерапије остану без косе, још увек траје. У Пријепољу сви који су заинтересовани да дарују косу могу то да ураде у фризерском салону Милица у улици Нијазије Мусабеговића. Жељу да дарује косу имао је и петогдишњи дечак Адин.
Адин Рожајац у фризерски салон Милица дошао је у пратњи маме и брата, који су хтели да му пруже подршку и испуне му жељу да након 3 године ошиша косу. Два су разлога због којих је Адин Рожајац одлучио да дарује косу. Први је да помогне  женама којима  је помоћ потребна услед губитка косе током хемиотерапије, а други је што жели да личи на свог омиљеног бразилског фудбалера и репрезентативца Нејмара Де Силву, који тренутно наступа за шпански фудбалски клуб Барселону. Због велике љубави према овом спорту, Адин је почео да тренира фудбал у фудбалском клубу Полимље, а актуелно Европско првенство у фудбалу гледа свакодневно.
Дужина ошишане Адинове косе је око 30 цм, што задовољава критеријуме за прављење перика за жене које су остале без косе.
„Дечак се није шишао три године, изразио је жељу да личи на свог омиљеног фудбалера, али и да помогне“, каже фризерка и власница салона, Милица Томашевић. „Његова коса је здрава и нетретирана што је за ову намену даривања косе предност“, додаје Милица.
Након што је даровао косу у фризерском салону Милица, Адин је фризеру Ајдину Козици поверио задатак да га ошиша тако да личи на омиљеног му фудбалера и узора Нејмара Де Силву. Судећи по осмеху који током шишања није скидао са лица, Ајдин је испунио његова очекивања. И на крају, да би доживљај био потпун, послао нам је пољубац на начин који то ради Нејмар Де Силва, овога пута у фризерском салону, а надамо се у будућности и са стадиона Ноу Камп у Барселони.

Подели на мрежама

Повезани чланци