По хитном налогу почело асфалтирање 4 км пута Хрта – Јагњила – Брајковац

По хитном налогу почело асфалтирање 4 км пута Хрта – Јагњила – Брајковац

Почело је асфалтирање деонице од 4 километра пута Хрта –Јагњила-Брајковац. Планирано је да радови вредни 60 милиона динара буду завршени за два месеца. Упоредо са овим Путеви Србије афалтирају и део пута Баре – Камена Гора, а радове је обишао председник општине Драго Попадић и чланови Општинског већа.

Радови на реконструкцији пута Баре – Камена Гора, чија је укупна вредност процењена на 350 милиона динара, Путеви Ужице почели су у новембру 2022. године, а настављени у априлу ове године. У овој фази реконструкције, предвиђени су радови на деоници од 4,7 километара.

Два километра су завршена, трећи километар колико сутра очекујемо асфалтне радове. Планирано је да до септембра буде готово 4,6 километара асфалта, а ми ћемо тражити да то буде 9,6 километара колико је и обећано у овој години, да не чекамо пролеће. Важно је да су радови почели, а започет посао је пола одрађеног посла – истиче председник општине Пријепоље Драго Попадић.

Путна инфраструктура један је од кључних предуслова развоја туризма у Каменој Гори, дестинацији у којој се налази највише сеоских туристичких домаћинстава у Пријепољу.

У Каменој Гори се тренутно налази половина категорисаних смештајних капацитета. Ако знамо да је у претходној години у Пријепољу ноћило око 8.000 туриста, онда знамо да је половина тог броја била овде у Каменој Гори и самим тим је веома значајна као носилац развоја туризма у овој општини – наводи  в.д. директор ТОП Петар Васиљевић.

Упоредо са овом деоницом, по хитном налогу, након обећања председника Александра Вучића у Прибоју, Путеви Србије започели су радове на асфалтирању четири километра путног правца Хрта – Јагњила – Брајковац.

Пројектом је предвиђено асфалтирање пута у ширини од три метра са ископом одводних канала и прочишћавањем постојећих пропуста. Укупна вредност посла је 60 милиона динара. Средства је обезбедила Влада Републике Србије преко ЈП Путеви Србије и ми се надамо да ћемо радове извести најкасније за два месеца – објашњава руководилац одржавања Путеви АД Ужице Ален Мушановић.  
Овај путни правац је веома битан за овај део општине јер ће повезати села, а свакако ћемо настојати да их повежемо са Каменом Гором. Ту имамо Камену Гору као центар развоја туризма, Стећеке у Хтрима, Петњу недалеко одавде. Остаје нам километар да спојимо ова села са Каменом Гором, ако нам држава не помогне, а знам да хоће, ми ћемо овај путни правац спојити општинским средствима и вратити живот овим селима – рекао је током обиласка радова председник општине Драго Попадић.

Након обиласка радова, представници локалне самоуправе састали су се са мештанима и мештанкама Хрта и Брајковца.

Подели на мрежама

Повезани чланци