Победник Комаранске кошије је грло Пристон бој Џанка Бјелака

Победник Комаранске кошије је грло Пристон бој Џанка Бјелака

Иако је за учешће у главној трци било пет пријављених пунокрвних расних грла, за титулу најбољег на 1.300 метара дугој планинској стази надметала су се четири. Како нам је рекао председник Савета МЗ Орашац Сеад Бјелак, први кроз циљ прошло је грло Пристон бој Џанка Бјелака из Орашца, док су друго и треће место са својим коњима освојили Ирена и Лука Планић који живе у Београду, а родом су из Потока код Бродарева. У трци брдско планинских грла, најбржи је био коњ власника Суада Хота из Бијелог Поља, док је у трци арапских пасмина победило грло Ивана Ковачевића са Жабљака. Укупан наградни фонд износио је 200.000 динара, од чега је 80.000 динара припало  победнику  у трци пунокрвних коња.

Фото: Село Инфо ПП

Упркос хладном времену и киши, на Боретином брду се окупило око 4.000 људи који су осим у коњичким тркама, могли да уживају и у надметању у бацању камена с рамена и скоку у даљ и пригодном културно – уметничком програму.

Комаранска кошија је одржана 51. пут као наставак некадашњих сватовских трка коња, који су овуда пролазили водећу младу, а најбржи су добијали дарове.

Подели на мрежама

Повезани чланци