Друштво

,

Корона вирус

,

Образовање

Почела настава на даљину за основце – У току припреме градива за средње школе

Минимална настава за основце почела је да се емитује на трећем каналу РТС-а, док ће настава за средњошколце бити организована на интернет платформи РТС Планета. Посредством различитих дигиталних платформи и друштвених мрежа биће реализовани предмети који нису заступљени кроз програме Јавног сервиса.

Ђаци од првог до четвртог разреда основне школе посредством трећег канала РТС-а и интернет платформе РТС Планета имају могућност да прате часове математике, српског и света око нас. Пети разред има матеметику, српски, биологију, историју и географију. Шестаци ће додатно слушати и физику, а седми и осми разред и хемију. Средње школе са наставом крећу од понедељка, а од основних предмета имаће онлајн математику, српски, физику, хемију, биологију, историју и географију.

У уторак ујутру одржан је састанак актива директора основних и средњих школа на ком се разговарало о најбољим методама реализације наставе на даљину. Закључено је да сви наставници морају већ да крену са креирањем својих оперативних планова и припремом материјала, јер целокупан школски план и програм мора бити реализован иако ђаци нису у школским клупама.

Већина школа је већ формирала групе на друштвеним мрежама које би требало да буду канали комуникације са ђацима. У овом тренутку од кључног значаја је добра сарадња између наставника, ђака и њихових родитеља.

Настава на даљину почела је у уторак у осам сати, траје шест дана у недељи, а распореди се налазе на сајту Министарства просвете. Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета. Ту се могу накнадно и више пута прегледати, а оператери неће наплаћивати проток и пренос података за те садржаје, саопштило је Министарство просвете.

Детаље о организацији наставе на даљину у пријепољским основним и средњим школама чујте у видео прилогу од председнице Актива основних школа у Пријепољу Белкисе Бегановић и председника Актива средњих школа у Пријепољу Ермедина Дурана.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *