Почела реконструкција пута Баре – Камена Гора

Почела реконструкција пута Баре – Камена Гора

Почели су радови на реконструкцији пута Баре Камена Гора. За ову годину ЈП „Путеви Србије“ обезбедили су 70 милиона динара, што ће бити довољно за два, од планираних девет и по километара асфалта који ће укупно коштати 350 милиона динара.

На путу који је изграђен 80-их година, последње улагање, односно крпљење рупа било је 2012. године. Изградњу новог пута обећао је, приликом посете Пријепољу председник државе, Александар Вучић још пре две године. У наредна два месеца планирана је деоница у дужини од два километра из правца Бара ка центру села, сазнајемо у погону „Путева“ у Пријепољу који ће изводити радове.  

Ту се ради о потпуној реконструкцији пута, не само асфалтирање, већ ће бити урађени и потпорни зидови и мостови. За укупне радове је предвиђено 350 милиона динара. Тренутно је издвојено 20%, а то је 70 милиона. То ће бити значајна релација јер је тај пут у стварно лошем стању. За ову годину не могу више ни стићи да ураде. Надамо се да радови бити настављени и да ће на добробит мештана и свих грађана Пријепоља то покренути развој туризма – каже председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

Нерешени имовинско – правни односи, као и захтеви за одштету појединих мештана кроз чије имање пут пролази, кочили су реконструкцију овог путног правца.

Захваљујући мештанима који су то преузели на себе, чак и неки људи који су у протеклом периоду имали одштетне захтеве за трасе које су већ биле узурпиране,  решили смо имовинско правне односе тако да неће бити проблема у току извођења радова. Требало би напоменути, да поред тих сагласности не буде пракса као до сада, већ да тај посао треба реализовати до краја, тј. извести поступак издвајања и препарцелације ових траса и укњижити као јавну површину – истиче Бабић.

Путна инфраструктура, стабилно снабдевање водом и струјом и интернет комуникација, основни су предуслови да би се о Каменој Гори говорило као озбиљној туристичкој дестинацији, за шта ово село свакако има потенцијала. Надамо се да ће ови први километри асфалта бити корак ка томе.  

Подели на мрежама

Повезани чланци