Почела вакцинација медицинских радника у Златиборском округу

Почела вакцинација медицинских радника у Златиборском округу

Заводу за јавно здравље Ужице у петак, 8. јануара испоручено је 280 доза Фајзерових вакцина које су истог дана достављене вакциналним пунктовима у здравственим установама на територији Златиборског округа. Вакцине су стигле и у пријепољски Дом здравља, а према речима директора доктора Сеада Поровића, први медицински радници биће вакцинисани у суботу.

Прва испорука од 280 вакцина компанија Фајзер и Бионтек намењена је за медицинским радницима на Ковид одељењима, у Ковид амбулантама и службама за дијагностику Ковид-19 вируса. 

Да подсетимо, вакцинација против коронавируса у нашој земљи је почела 24. децембра Фајзеровим вакцинама. Први су је примили премијерка Ана Брнабић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Дарија Кисић Тепавчевић и епидемиолог др Предраг Кон. Истом вакцином уследила је имунизација старијих од 65 година у домовима за старе у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и у српским срединама на Косову и Метохији.

Руску вакцину „Спутњик Ве“ у Србији су први примили председник Скупштине Србије Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.

Подели на мрежама

Повезани чланци