Почели радови на проширењу и уређењу гробља на Росуљама у Бродареву

Почели радови на проширењу и уређењу гробља на Росуљама у Бродареву

Фирма „Ровчанин инжењеринг“ изабрана је као најповољнији понуђач на тендеру који је општина Пријепоље расписала за посао уређења и проширења постојећег гробља на Росуљама у Бродареву. Пројектом је планирано да муслимански део гробља има 1.100 места, а православни 200 места.

Са решавањем имовинско-правних односа и привођењем земљишта на Росуљама намени локална самоуправа је почела још 2010. године, након чега је уследио пренос васништва са предузећа Пољопродукт на општину Пријепоље. Парцела се налази преко пута постојећег гробља у Бродареву.

Пројекат подразумева изградњу православног и муслиманског гробља на површини од једног хектра. Према оном што сам ја видео у пројекту, биће то заиста савремено гробље каквог у региону неће бити – каже Есад Хоџић, заменик председника општине Пријепоље.

За овај пројекат локана самоуправа је издвојила око десет и по милиона динара са ПДВ-ом, а будући да градња почиње у сред зиме, динамика радова ће у великој мери зависити од временских услова.

Имамо рок од 60 радних дана да ово завршимо. Радиће се по пројекту. Веома лијепо ће бити и мезарје муслиманско и православно гробље. Сви мештани Бродарева за ово треба да захвале садашњој власти која је смогла снаге и нашла начина да се ово почне радити – каже Халил Ровчанин, власник фирме „Ровчанин инжењеринг“.

Иако није планирано пројектом, извођач радова ће додатно урадити и одвод за постојеће гробље на Росуљама.

Ево видимо данас пошто је велика киша на овом путу велики излив воде доле према постојећем гробљу. Ово није проблем од данас, већ сигурно проблем стар неколико година. Ово је заиста и срамота и грехота да се вода са пута слива у гробна мјеста. Овим пројектом није предвиђено, али у разговору са извођачем, договорили смо се да се та вода одведе на адекватан начин и да не иде у гробље, као што је то сада случај – истиче Хоџић.

Пројектом уређења и проширења гробља у Бродареву предвиђена је изградња ограде, стазе са бехатон плочама и ивичњацима, као и озелењавање целог простора, што ће представљати модеран тип те врсте објеката.

Подели на мрежама

Повезани чланци