Почело подношење захтева за рефундацију пољопривредне опреме и механизације

Почело подношење захтева за рефундацију пољопривредне опреме и механизације

Средства која су предвиђена за ову намену ове године су нешто редукована и износе 1.700.000,00 динара, каже руководилац Службе за пољопривреду Општинске управе Пријепоље Ифет Хамзић. Подношење захтева почело је 10. септембра.

Сви оно који су извршили набавку одређене опреме и механизације, која је по спецификацији предвиђена до 30. септембра текуће године, могу да се јаве у Службу за пољопривреду где ће добити потребну документацију. Повраћај средстава износи 65 одсто на набављену опрему без ПДВ – а. Нумерички прерачунато то износи око 52 одсто на укупну суму коју су платили за абавку те опреме. Углавном се ради о музилицама и лактофризма када је у питању млечно говедарство, системима за заливање и наводњавање у области воћарства, опреми за пчеларство и за заштиту од биљних болести и штеточина – каже руководилац Службе за пољопривреду ОУ Пријепоље Ифет Хамзић.

Висина подстицајних средстава зависи од укупне вредности набављене опреме и механизације.

Минимална вредност опреме за коју се могу поднети захтеви износи 30 хиљада динара, осим за набавку музилица и пумпи за заштиту биља, а максималан износ који могу добити је 200 хиљада динара – истакао је Хамзић и додао да се отприлике сваке године јави између 120 и 150 пољопривредника којима је неопоходна та механизација и опрема.

Битно је да сви они који подносе захтев морају да су већ набавили ту опрему за коју планирају да им општина изврши рефундацију. Захтеви се могу поднети до 30. септембра сваког радног дана у Служби за пољопривреду, где се добијају обрасци и захтев који су неопходни за повраћај средстава. Право учешћа на јавном позиву подносилац захтева има само за једну инвестицију, односно једну врсту опреме. Предност при додели средстава за подстицај имају подносиоци захтева који нису користили средства из буџета општине Пријепоље по овом основу у последње три године.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *