Почео упис у средње школе – 45 слободних места у пријепољским школама

Почео упис у средње школе – 45 слободних места у пријепољским школама

Почео је упис у средње школе. У првом уписном кругу у пријепољским школама распоређен је 291 матурант и матуранткиња, од укупно 336, колико их је полагало завршни испит. Највише ђака уписано је у Економско-трговинску школу – 112, следи Пријепољска гимназија, која је била избор за 101 ђака, док је најмање интересовање владало за упис у Техничку школу, која је уписала 78 ученика и ученица.

Као и претодних неколико година, највише успеха при упису имала је Економско-трговинска школа, која је уписала три целовита одељења четвртог степена са по 28 ђака и једно мешовито одељење кувар/конобар.

Једна смо од четири школе у Златиборском округу које су уписале све ученике у првом уписном року. Сада нас више интересује број бодова, односно квалитет ученика који упишу школу, јер ми немамо проблем око уписа као друге школе. Наше образовне профиле као прву жељу на листама уписује 1,5 до 2 ученика, што нас по истраживању, чини најпопуларнијом школом у Србији – истиче директор Економско трговинске школе Ирмедин Кордић.  

Од планираних 112, Пријепољска гимназија је уписала 101 ђака у четири одељења. Ове године, уписана су два одељења природно-математичког смера, пошто за формирање одељења рачунарског смера, пријемни испит није положило довољно ђака.

Уписом смо задовољни. Уписали смо четири одељења, два друштвено-језичког смера и два одељења природно математичког смера. Друштвено-језички смер је попуњен, имамо 56 ђака који су уписани, док је у математичком смеру укупно 45 ученика и 11 места је осатло за други уписни круг – појашњава директорка Пријепољске Гимназије Наташа Лучић.  

Најслабији уписни резултат, али бољи него прошле године, имала је Техничка школа, која је од планираних 112 уписала 78 ђака и очекују да ће формирати четири одељења на првој години.

Слободних места има и на четворогодишњим и трогодишњим образовним профилима. На смеру машински техничар за компјутерско конструисање уписали смо 19 ученика, остало је девет  слободних места, смер електротехничар рачунара уписало је 14 ученика, остало је још 14 места. Очекујемо да ће доћи и неколико ученика доћи у другом уписном року. У комбиновано трогодишње  електро – одељење смо уписали 28 ученика. На трогодишњи смер моделар одеће уписано је 17 ученика и остало је још 11 места – каже директор Техничке школе Миливоје Бандука.

Сви они који нису уписани у првом уписном кругу, данас су попуњавали листе жеља за други круг уписа у средњу школу, а распоред уписа биће познат већ сутра, 3. јула.

Подели на мрежама

Повезани чланци