Почиње 18. издање Летње лиге Бродарево

Почиње 18. издање Летње лиге Бродарево

На теренима Спортског центра „Јалија“ у понедељак 25. јула почиње 18. по реду Летња лига Бродарево. Организатори су Фудбалски клуб „Јасен“ и Месна заједница Бродарево под покровитељством Општине Пријепоље, а и ове године очекује се велики број квалитетних екипа из региона.

На овогодишњој Летњој лиги Бродарево, која због великог интересовања Бродареваца из дијаспоре почиње 10 дана касније него ранијих година, очекује се учешће око 16 екипа из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. У току је пријава екипа која траје до недеље 24. јула до 18 сати, након чега ће се одржати и жребање. Играће се по групном систему, а по три првопласиране екипе из сваке групе пролазе даље, с тим што ће првопласирани тимови директно изборити пласман у четвртфинале, док ће преостале екипе морати да играју утакмице осмине финала.

Буџет овогодишње Летње лиге Бродарево је око милион динара, највише захваљујући бројним спонзорима који из године у годину помажу одржавање турнира.  Највећи део средстава отићи ће на награде. Победнику ће припасти чек у износу од 400 хиљада динара, другопласираној екипи ће припасти 200 хиљада, за треће место предвиђена је награда од 100 хиљада, док ће четвртопласирана екипа добити 15 хиљада, колико износи котизација. Биће додељене и појединачне награде за најбољег играча турнира, најбољег стрелца и најбољег голмана.

Организатори током трајања турнира најављују и разне друге садржаје у којима ће током наредних 15-ак дана моћи да уживају бројни посетиоци који се очекују из свих делова Србије и иностранства.

Подели на мрежама

Повезани чланци